BEOGRAD: Osma Biznis konferencija o Turističkom tržištu regiona – SEET 2018

BEOGRAD: Osma Biznis konferencija o Turističkom tržištu regiona – SEET 2018

03/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Preko 400 najznačajnijih predstavnika poslovne turističke zajednice Jugoistočne Evrope, okupilo se danas na Osmoj biznis konferenciji “Turističko tržište jugoistočneEvrope – SEE 2018.

 

Cilj okupljanja bio je fokusiran na prepoznavanje novih mogućnosti za povećanje prihoda turističkog tržištan, traženju novih oblika povezivanja i pozicioniranja regiona kao jedinstvenog turističog tržišta sa posebnim akcentom na promociju prioritetnih turističkih destinacija.
Zaključak, posle poduže rasprave, bio je da zemlje jugoustočne Evrope imaju ogroman nesagledivi potencijal. Jugoistočna Evropa raspolaže neistraženim destinacijama, prirodnim lepotama, kulturno istorijskom baštinom, svakodnevnim manifestacijama.

Na kraju Konferencije dodeljene su nagrade Brand Leader Award. Za izvanredan lični doprinos u edukaciji, obrazovanju i unapređenju turizma i hotelijerstva u Srbiji i podizanju ugleda domaćeg turističkog proizvoda na međunarodnm tržištu nagradu je dobio dr Slobodan Ćerović, dekan Fakulteta Singidunum. Bilo je i drugih nagrada raznim turističkim organizacijama sa ovog područja.♦