SAVEZ ZA SRBIJU U LOZNICI: Skup uspeo i pored zabrane sala i laži režimskih medija

SAVEZ ZA SRBIJU U LOZNICI: Skup uspeo i pored zabrane sala i laži režimskih medija

29/09/2018 Off By BERB

 

Zbog zabrane korišćenja sala u Loznici, lideri Saveza za Srbiju su održali skup na otvorenom, ispred Vukovog doma kulture. O stepenu straha vlasti od delovanja Saveza za Srbiju govori i činjenica da su režimski mediji sinoć pisali da je skup propao i da je bilo svega nekoliko ljudi iako slike govore suprotno. Činjenica da su koristili slike sa druge lokacije govori o stepenu nepoštovanja elementarnih novinarskih kodeksa.

 


Lideri Saveza za Srbiju zatražili su da Radiotelevizija Srbije, koju plaćaju svi građani, počne da obaveštava javnost o stavovima i aktivnostima opozicije, jer je objektivno izveštavanje zakonska obaveza RTS-a. Ali ona vreme u najgledanijim informativnim emisijama posvećuje gotovo isključivo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS-u.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da naprednjačka vlast „narodu prodaje imaginarijum“ sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

„Sa Vučićem i SNS-om na vlasti izgubićemo ne samo Kosovo i Metohiju, nego i Srbiju, jer će se svi sliti u Beograd, koji će postati grad jeftine zabave. Mi smo pametan i dobar narod koji zaslužuje bolje“, navela je Sanda Rašković Ivić.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da se mora zaustaviti sumanuta rasprodaja čitave zemlje – rudnika, vode i poljoprivrednog zemljišta, i istakao da vlast novac građana daje strancima i radi u njihovom interesu.

„Moramo da oslobodimo i medije. Nijedan opozicioni lider u poslednjih šest meseci nije gostovao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. To nije normalno“, rekao je Obradović.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da režim širi strah i kontroliše sve koji misle drugačije, dok će Savez osloboditi Srbiju i vratiti pravdu.

„Srbija više neće biti zemlja u kojoj su mediji kasarne, nego će svako moći da kaže svoj mišljenje. Uspostavićemo pravdu i donećemo zakon o poreklu imovine, imenovaćemo specijalnog tužioca za visoku korupciju, pa će odgovarati svi koji su se obogatili na grbači naroda“, istakao je Stefanović.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da svi građani plaćaju RTS, čija je zakonska obaveza da objektivno informiše građane, a to, između ostalog, znači i zastupljenost opozicije u informativnom programu.

„Svi plaćamo javni servis, a neprekidno gledamo samo jednog čoveka, Aleksandra Vučića, nema duela, nema debate. Ne pomaže ni daljinski upravljač, jer je Vučić neprekidno na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, naveo je Lutovac.

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da se Savez zalaže da građani u celoj Srbiji, kao u Šapcu, sami na referendumu odlučuju kako će se njihov novac trošiti.

„Kada životne teme dođu na red, naprednjaci će se sami razbežati, jer su nesposobni da urade bilo šta u interesu građana. Vučić ne može da zaustavi život u Srbiji“, rekao je Zelenović.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović istakao je da je RTS okupiran i da Savez za Srbiju traži 30 minuta nedeljno u informativnom programu javnog servisa, što je nešto više od četiri minuta dnevno. „Hoćemo da u ta četiri minuta pitamo Vučića zašto je prevario trudnice, zašto laže penzionere, kojima nije vratio otete penzije, zašto pljačka penzionere najskupljim dizelom u Evropi“, rekao je Veselinović(Press SZS).♦