BANJALUKA: Lavrov u društvu Karadžića…

BANJALUKA: Lavrov u društvu Karadžića…

22/09/2018 Off By BERB

Milorad Dodik odlikovao je u Banjaluci ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

 

Pitanje je da li ruski ministar Lavrov zna da su dobitnici ovog ordena također i Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić … Ukoliko je ipak bio svestan ove činjenice, pitanje je zašto je Lavrov sebi dozvolio da bude povezan sa osuđenim za najteža djela od zločina protiv čovječnosti do genocida.

Ovu informaciju, dakako, morao je znati ruski ambasador u BIH.

Dodik je, kako je navedeno, odlikovao Lavrova za rad i izvanredne zasluge na razvijanju i jačanju svesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i za izuzetno značajan doprinos učvršćivanju političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije.

Svečanom uručenju odlikovanja u Administrativnom centru prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijerka Željka Cvijanović i ministri u Vladi, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i članovi delegacije Ruske Federacije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i režiser Emir Kusturica(Vijesti.ba.)♦