KOSOVO: Srpska lista kod Haradinaja!

KOSOVO: Srpska lista kod Haradinaja!

18/09/2018 Off By BERB

 

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je juče sa predstavnicima Srpske liste čiji su ministri u ostavci od 26. marta.

 

Haradinaj je javnost o ovom sastanku informisao putem Fejsbuka, dok Srpska lista nije izdala saopštenje o razgovoru sa premijerom.

„Imao sam sastanak sa Srpskom listom, sa zamenikom predsednika, Milanom Radoičićem, potpredsednikom Daliborom Jevtićem i gradonačelnicima Severne Mitrovice, Goranom Rakićem i Štrpca, Bratislavom Nikolićem,“, napisao je Haradinaj na ovoj društvenoj meži.

Kako je dodao, na sastanku je bilo reči o najnovijim dešavanjima na Kosovu i položaju srpske zajednice.

“Složili smo se da nastavimo redovnu komunikaciju i jačamo saradnju sa gradonačelnicima kako bismo ostvarili razvojne ciljeve svake opštine,“ navodi kosovski premijer.

Srpska lista je, da podsetimo, koalicioni partner u vladi Ramuša Haradinaja, ali su njeni ministri u ostavci od 26. marta, odnosno od hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i brutalnog postupanja pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije prema okupljenim srpskim predstavnicima na sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste nisu “zamrzli” svoj status i oni uglavnom redovno prisustvuju sednicama Skupštine Kosova(Kim radio).♦