KBC ZEMUN: Vučić obećao – kraj obnove do Vidovdana!

KBC ZEMUN: Vučić obećao – kraj obnove do Vidovdana!

13/09/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko-bolničkog centra Zemun.

U obraćanju u KBC Zemun rekao da vidi da su medicinski radnici srećni jer znaju da ih čeka bolja oprema. Zdravstvo je srce našeg društva, moramo da imamo zaštićene starije sugrađane i da brinemo o deci, rekao je.

“Srećan sam zbog magnetne rezonance koja prvi put postoji u zemunskoj bolnici, zbog angio sale… Ovde je i zgrada, koja je prelepa, i pod zaštitom države, ali je ruinirana, u kojoj se deca leče i sada krećemo u obnovu, jer hoćemo bolje uslove za i zdraviju decu”, rekao je Vučić novinarima u Zemunu.

“Očekujemo do kraja maja, najkasnije do Vidovdana sledeće godine da kompletna obnova bude završena”, podvukao je Predsednik.
KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije.

Direktor KBC Zemun dr Dragoš Stojanović rekao je da ta ustanova prvi put dobija savremenu magnetnu rezonancu koja će smanjiti listu čekanja. “Pomoći će u dijagnostici najtežih oblika bolesti koje možemo da lečimo što pre i što adekvatnije”, rekao je Stojanović.

Novinarima je izjavio da će Beograd nastaviti razgovore sa Prištinom, ali i da verovatno neće uspeti da postignu sporazum.

-Važno je da čak i ako ne postignemo sporazum, što je verovatno, da će neko posle nas morati da ga postigne, jer bez dugoročne izgradnje mira nećemo biti u situaciji da nastavimo sa ovako uspešnim ekonomskim rezultatima”, rekao je Vučić.

– Danas mnogi u regionu ne žele stabilnost i mir nego nastavak permanentnog političkog sukoba Srba i Albanaca.

“Želeli bi da se Srbi i Albanci nikada ne dogovore i da svi napreduju, a Srbi i Albanci ne. Nekima nije pravo što Srbija, koja je zaostajala, ima najbrže rastuću ekonomiju, što smanjuje dug i nezaposlenost i privlači investicije. Zato im je potrebna Srbija koja bi da ratuje. I zato smišljaju da sam rekao nešto što je svakome jasno da nije bio smisao”, rekao je Vučić nakon posete bolnici u Zemunu.

Na pitanje kako gleda na na kritike iz inostranstva zbog pominjanje Slobodana Miloševića tokom govora u u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je rekao da je u suštinskom smislu jasno postavio liniju diskontinuiteta sa Miloševićevom politikom.

“Ali tu nema lične mržnje i prezira niti odvratnog odnosa prema porodici, niti radovanja što je stradao. Da, imao je retku harizmu, mogao je da skupi najviše ljudi i glasova, ali rezultati za Srbiju i narod su bili loši. Mnogi to nisu hteli da čuju jer im ne odgovara Srbija mira”, rekao je on.
Bilo je reči i o tome koliko Srbija troši na Kosovu. Postoje oni koji na Kosovu imaju trostruka primanja.
Rekaon je da tok novca koji se ulaže na Kosovu ne može biti apsolutno transparentan zbog, kako je objasnio “dvojnog, trojnog sistema” u kome “Nemci misle jedno, Albanci drugo, a Srbi treće”.
On je kazao da srpski organi ne mogu da uđu na Kosovo i isprate tok novca, jer tamo Srbija nema efektivnu vlast.
Nisu zaboravljeni ni prestojeći izbori u BiH. Prati kampanju i da vidi da su on i Republika Srpska tema svakog dana, ali da ne želi da komentariše ništa dok se izbori ne završe.

Vučić je ne želi da komentariše ni okupljanje opozicije oko Saveza za Srbiju, ali da mu se čini da “nema nikakve razlike između ljotićevskih fašista i drugih” i da oni mogu da se ujedine jedino u mržnji protiv njega.
Upitan o tome da li će biti vanrednih izbora, predsednik Srbije je kazao da su izbori nešto legitimno i da on njih ne beži, te da je moguće da se održavaju čak i kada aktuelna vlast ima dobre rezultate, odnosno kada se postiže privredni rast i suficit u džavnom budžetu.

Vučić je kazao da u ujednjivanju opozicije nema nikakve ideologije i politike, a da oni međusobno nemaju poverenja jedni u druge i da samo žele da preuzmu vlast.

On je naveo i da su predstavnici sadašnje opozicije dok su bili na vlasti stavili pečat na nezavisnost Kosova i dodao da on, otkako je na vlasti, nikada nije za nekoga rekao da su izdajnici i plaćenici.♦