SAVEZ ZA SRBIJU: Stefanović narodnu policiju pretvorio u partijsku

SAVEZ ZA SRBIJU: Stefanović narodnu policiju pretvorio u partijsku

13/09/2018 Off By BERB

 

Savez za Srbiju je saopštio da najoštrije osuđuje današnje brutalno privođenje poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i sedmoro građana koji su se protivili bespravnom uklanjanju ugostiteljskog objekta „Centar kafea“, koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije.

 

Savez za Srbiju postavlja pitanje ministru Nebojši Stefanoviću: u skladu sa kojim zakonom je policija danas „dala asistenciju“? Da li je to zakon Republike Srbije ili neki lični zakon ministra Stefanovića i vladajućeg režima u skladu sa kojim je narodna policija pretvorena u partijsku?

Ministar Stefanović je dužan da odgovori i na pitanje zašto ta „asistencija policije“ nije pružena za rušenje objekta na Pančićevom vrhu koji su izgradili kriminalci koji su deo vlasti ili kada su pod fantomkama rušeni objekti u sred noći u centru Beograda? Dužan je da odgovori i da li se asistencija više od trideset naoružanih policajaca daje samo u slučaju kada se sklanja jedna od deset bašti u Vrbasu, jer je vlasnik lokala član opozicione stranke?

Javno pitanje Saveza za Srbiju je i to – ako je režim obračun sa političkim neistomišljenicima otpočeo privođenjem i kordonom policije, šta je sledeći korak?(Press SZS)♦