NARODNI POKRET SRBIJE: VREME JE ZA NEKE DRUGE

08/02/2015 Off By

Da li je pravi put da se smanje plate i penzije, a da se od toga finansiraju krediti Srbijagasu, odmarači za noge, brojači putnika u bus-plusu, da veću subvenciju dajemo za uvoznu sadnicu, nego za onu proizvedenu u Srbiji, da svaki ministar sprovodi svoju politiku po ličnom ubeđenju i nahođenju, zbog nepostojanja strateškog plana razvoja, da u medijima govorimo o napretku, reformama, investicijama, a da smo sve niže po svetskim i evropskim merilima?, pitao je predsednik NPS Miroslav Aleksić na Svečanoj Skupštini NPS, održanoj danas u Sava Centru


nfr
Press služba NPS

– Narodni pokret Srbije ne pristaje na samo jedno mišljenje i samo jednu partiju, jer to nije dobro za Srbiju. Jaka ekonomija, nova radna mesta, profesionalizacija, uređeno društvo, borba protiv korupcije, evropski ekonomski prostor – danas se ciljevi skoro ne razlikuju ni među partijama, ni među zemljama. Razlikujemo se u načinu, putu kojim idemo do postavljenih ciljeva. Put kojim danas ide Srbija ne vodi do cilja, rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić na Svečanoj Skupštini NPS, održanoj danas u Sava Centru.
„Da li je pravi put da se smanje plate i penzije, a da se od toga finansiraju krediti Srbijagasu, odmarači za noge, brojači putnika u bus-plusu, da veću subvenciju dajemo za uvoznu sadnicu, nego za onu proizvedenu u Srbiji, da svaki ministar sprovodi svoju politiku po ličnom ubeđenju i nahođenju, zbog nepostojanja strateškog plana razvoja, da u medijima govorimo o napretku, reformama, investicijama, a da smo sve niže po svetskim i evropskim merilima? Da li će put manipulacija, obmana, izazivanja straha, odsustva sistema vrednosti i lažnih obećanja dovesti Srbiju do cilja?“, rekao je Aleksić, zaključivši da je taj put doveo do toga da je politika postala sama sebi cilj, a da se političari bave politikom zbog politike.
Aleksić je objasnio da Srbija mora da ima strateški plan razvoja, koji će definisati kojim putem Srbija treba da ide.
„Ne smemo se rugati građanima. Naš zadatak je da im pomognemo, jer Srbija nema više vremena za čekanje“, rekao je Aleksić, ocenivši da Srbija nema vremena za eksperimente pojedinaca, koji su dobili priliku da upravljaju zemljom.
>Vreme je za neke druge! Vreme je za mlade, bez tereta prošlosti, bez mrlja, džipova, afera, sumnjivih poslova i dogovora, a koji su prepoznati i u okruženju i u Evropskoj uniji kao sagovornici na mnoge teme“, rekao je Miljan Pavlović, član Predsedništva Međunarodne unije mladih demokrata.
„Složićemo se da je za Srbiju dobro da ima uređen sistem, da institucije budu jake, a društvo pravedno. Ali, kad pogledamo ko i kako ove ciljeve sprovodi, s pravom postavljam pitanje da li je to put kojim Srbija treba da ide, jer do ciljeva se može stići na različite načine“, rekao je Pavlović, ističući da mladi ljudi nemaju vremena za još jedan promašen put.
On je istakao da mediji, frizirani izveštaji javnog mnjenja, nameštene ankete, lažni osmesi i zapaljivi govori ne odlučuju o tome da li Srbija ide u dobrom smeru, i dodao da to određuje samo jedan jedini parametar – koliko mladih danas želi da ode iz Srbije.
>Kakvu će promenu naša deca i unuci doživeti da vide i kakav napredak ćemo ostvariti? Ovo je naša prilika da odgovorimo tom pozivu. Ovo je naš trenutak. Ovo je naše vreme. Zbog toga Narodni pokret Srbije ima cilj da mlade podstakne da ostanu u Srbiji, da se ovde zaposle i osnuju porodice. Samo tako, sa mladima koji ostaju, Srbija ima nade“, zaključio je Pavlović.
Prisutnima se obratio i predsednik Narodnog pokreta „Knjaz“ Milan Đokić, izražavajući podršku politici Narodnog pokreta Srbije.
Svečanoj Skupštini NPS prisustvovale su brojne zvanice iz diplomatskog, javnog i političkog života.<


DOGAĐAJI

crk139 GODIŠNJICA OD NASTANKA SRPSKOG DRUŠTVA CRVENI KRST

  Predsednik CKS dr Dragan Radovanović je rekao da se ideja o osnivanju Crvenog krsta rodila u vreme

bicuuuuuLSV:VEĆI BROJ POLICAJACA NIJE JEDINO ŠTO TREBA OBEZBEDITI

  Činjenica je da je Novi Sad u poslednje vreme postao grad koji gotovo svakodnevno puni crne hronike

180629SASTANAK MIHAJLOVIĆEVE SA PASTOROM

Mihajlovićeva je, na konferenciji za novinare posle sastanka, rekla da se razgovaralo o modernizaciji pruge Beograd – Budimpešta,

snsSNS: JOKSIMOVIĆEVA RAZGOVARALA SA PREDSEDNIKOM EVROPSKE NARODNE PARTIJE DOLOM

Predsednik EPP, Džozef Dol, izrazio je otvorenost i zainteresovanost EPP da SNS, kao najuticajnija partija u Srbiji, srodne