DEMOKRATE CG: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura!

DEMOKRATE CG: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura!

10/09/2018 Off By BERB

Podgorička Pobjeda prenosi izjavu šefa press centra Demokratske Crne Gore Duška Stjepovića da su lideri Demokratskog fronta podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu politiku prema Kosovu za četiri miliona evra.

 

“Sa druge strane, lideri DF-a svojom već viđenom verzijom “pećinskog nacionalizma” kriju saradnju sa Vučićem i skreću pažnju sa uzimanja enormnog iznosa novca od njega. Istina je da su lideri DF-a, zarad skoro četiri miliona evra i obećanja budućih novčanih dotacija od Vučića, pristali da mu budu vjerni”, naveo je Stjepović u javnom pismu objavljenom na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, kad su pare u pitanju, ne smeta liderima DF-a ni što je Vučić sa Milom najbolji drug i intimus, ni što Vučić vređa vladike i igumane manastira, a zaboravili su i njegove izjave iz oktobra 2016. godine.

“Dakle, kad su pare u pitanju za nekoliko njih sve to pada u vodu. Kad pare zašuškaju, pribjegava se otvorenom licemjerju. Sa jedne strane, imamo Vučića koji se, normalno, kao izabrani predstavnik svoje države i naroi da, trudi da i razgovara, i logično, pri susretu, rukuje sa Tačijem. Imamo i Vučićeve predstavnike na Kosovu u vidu Srpske liste, koja je u koalicionoj vladi sa Haradinajem. I onda lideri DF-a obnevide na oba oka, pri čemu pare od Vučića umnogome pomažu tom vještačkom sljepilu, pa im ne smetaju gore navedeni primjeri, ali zato, zarad ogavnih političkih poena, svađanja građana u Crnoj Gori i lova u mutnom, do besvijesti ističu kad se neko drugi sastane sa tim istim Tačijem navodi Stjepović. Kako navodi Stjepović, svakodnevnim, diktiranim i sa DPS-om dogovorenim napadom na Demokrate, što javno, što ispod žita, lideri DF-a pomažu Đukanoviću, što smo imali prilike da vidimo i na posljednjim izborima.

-Ono što je najopasnije u ovom nabacivanju lopte na volej i kvazipatriotskoj ujdurmi DPS-a i jeste mračni plan Đukanovića da uz pomoć podmazanih izvođača radova iz DF-a satjeraju sve Srbe u tzv. Srpsku kuću. Lideri DF-a ne žele da se Srbi percipiraju kao svoji na svome u Crnoj Gori, zato svojim djelima šalju poruku da im je Vučić predsjednik, a Crna Gora dijaspora. Za mene je neprihvatljivo da nas Đukanović i lideri DF-a proglase uvezenom manjinom i sabiju u 200 kvadrata kuće, sa sve spratom i prizemljem, čiji je izvršni direktor Emilo Labudović, navodi funkcioner Demokrata. Sa druge strane, kako navodi, to je potrebno i Vučiću i Đukanoviću.

-Vučiću da udovolji svom pajtašu iz Crne Gore i da svojoj domaćoj javnosti pred buduće složene odluke pokaže da se brine za Srbe u regionu. A Đukanoviću taj projekat treba da dokaže svoju davnašnju uvredljivu elaboraciju da su Srbi u Crnoj Gori politički produkt i manjina o kojoj treba neko drugi da vodi računa, a uz sve to i da nastavi polarizaciju Crne Gore i vječite tenzije kao paravan za svoje kriminalno bogaćenje i održavanje na vlasti.

-Uvjeren sam da će razumni ljudi odbaciti i prezreti ovaj plan. Na taj plan ne smiju nasjesti Srbi, jer su se naši preci borili za slobodu Crne Gore, gradili je i podizali svoje porodice u njoj i mi smo u Crnoj Gori svoji na svome”, zaključio je Stjepović.

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije, reagovao je na navode Duška Stjepovića, šefa press centra Demokrata, koji je rekao da su lideri DF-a, zarad skoro četiri miliona evra i obećanja budućih novčanih dotacija od Aleksandra Vučića, pristali da mu budu vjerni.

“Ono što je uvijek smetalo našim neprijateljima jeste to što Srbi imaju između sebe komunikaciju. Stjepović navodi da Srbi u Crnoj Gori priznaju da su manjina ako imaju komunikaciju sa predsjednicima Srbije i Srpske. Potom sugeriše da bi valjalo da Srbi ostanu samo u okvirima Crne Gore i da tu traže svoje mogućnosti, jer je sve drugo pomaganje Đukanoviću”, navodi Kovačević.

Prema njegovim riječima, kada se Bečić i Abazović sastaju sa Hanom, koji se sastaje sa Milom i iznosi pohvale na njegov račun, da li je i to priznavanje nekog statusa?

“Zašto nije čudno kada oni razgovaraju sa Hanom ili Dritan večera sa Tačijem, a čudno je kada Srbi razgovaraju sa Srbima? Jasno je da su se i DPS i Demokrate prepale od ideje političkog objedinjavanja Srba u regionu jer znaju da to ne odgovara ni njima ni njihovim mentorima. Jer nekoliko stotina hiljada Srba u Crnoj Gori, mnogo su snažniji faktor politički objedinjeni sa više miliona ostalih Srba iz regiona, nego ako se sami suprotstavljaju ovom režimu i bore za svoja prava”, istakao je Kovačević.

Kako dodaje, političko objedinjavanje Srba u regionu je najveći problem našim neprijateljima.♦