LSV: Ministar Krkobabić ne razume problem centralizacije

LSV: Ministar Krkobabić ne razume problem centralizacije

26/08/2018 Off By BERB

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa velikom pažnjom prati rad svih ministara u Vladi Republike Srbije. Nažalost, njihove aktivnosti su, često, samo martketing koji ne daje nikakve razultate. Najbolji primer za to je ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

 

Ministar Krkobabić već 15 meseci pokušava da uveri javnost naše zemlje da je u toku preporod sela i da je samo pitanje vremena kada će mladi ljudi odlučiti da ostanu u selima.

LSV je i ranije upozoravala javnost na brojne nelogičnosti Krkobabićevog plana za razvoj sela. Priča o preporodu zadrugarstva u Srbiji vrh je ledenog brega. Iz dana u dana je ministar najavljivao senzacionalne rezultate, ali njih nije bilo. Sela su sve više pusta. Sada ministar manje pominje zadruge, a mnogo više izradu strategije regionalnog razvoja.

LSV postavlja pitanje javnosti da li je moguće da o ragionalnom razvoju brine politička figura koja u toku svoje karijere nije izgovorila reč decentralizacija?

Jasno je da je baš decentralizacija rešenje za nagomilane probleme u gradovima, opštinama i selima, ali je očito da je bolje primenjivati propagandna sredstva u cilju boljitka partije kojoj pripada ministar. Jednostavno, ministar Krkobabić ne razume problem centralizacije!

LSV traži hitnu promenu političkog sistema Srbije. Novi Ustav i prateće zakone. Samo tako će se osigurati kvalitetan regionalni razvoj.

Sasvim je jasno da Milan Krkobabić ne može da sprovede te reforme!(Press LSV)♦