HRANA – ZDRAVLJE: Poširana jaja na spanaću

HRANA – ZDRAVLJE: Poširana jaja na spanaću

25/08/2018 Off By BERB

Izbor Marija RADOVIĆ

 

Potrebno:

200 g mladog spanaća
po 1 mala žuta i crvena paprika
kašičica senfa
sok jednog limuna
so, biber
prstohvat šećera
4 kašike ulja
6 kašike sirćeta
4 jajeta

 

Priprema:

Mladi spanać očistiti, oprati i osušiti. Papriku oprati, očistiti, osušiti, izvaditi semenke i belu opnu, pa iseći u tanke trake.

Pomešati senf sa sokom limuna, solju, biberom i šećerom. Postepeno dodavati ulje i mutiti. Pripremljene sastojke za salatu zatim pažljivo pomešati sa marinadom.

Salatu od paprike i spanaća rasporediti na tanjire ili u posude. U loncu skuvati 500 ml vode zajedno sa sirćetom. Svako jaje (bez ljuske) zasebno stavljati u šoljicu ili kutlaču i spušati ga u vodu sa sirćetom. Pritom prebacivati belance preko žumanceta. Svako držati u sirćetnoj vodi 4 minuta.

Poširana jaja, jedno po jedno, uz pomoć kutlače vaditi iz vode, pustiti da se ocede, položiti svako na tanjir ili u posudu garniranu spanaćem i paprikama.♦