DOPIS: DJB traži zamrzavanje razgovora u Briselu

DOPIS: DJB traži zamrzavanje razgovora u Briselu

20/08/2018 Off By BERB

 

Pokret Dosta je bilo uputio je dopis predsednici Vlade Republike Srbije, Ani Brnabić, s predlogom da Vlada donese zvaničnu odluku o zamrzavanju razgovora u Briselu dok Priština ne ispuni svoj deo potpisanih obaveza.

 

Ne ulazeći u opravdanost potpisivanja Briselskog sporazuma i veštinu dosadašnjeg pregovaranja, predlažemo Vladi da se Prištini odredi rok od tri meseca da dostavi nacrt Statuta ZSO. U suprotnom, Vlada Republike Srbije trebalo bi da dogovor potpisan 29. aprila 2013. godine u Briselu proglasi pravno ništavnim zbog neispunjenja obaveza Prištine.

-Koje god da su bile namere državnog vrha kada je potpisivao Briselski sporazum, činjenica je da je Republika Srbija ispunila sve svoje definisane obaveze i praktično povukla državne organe za Severa Kosova i Metohije, dok Priština nije ispunila nijednu. Prvih šest tačaka Briselskog sporazuma odnose se na Zajednicu srpskih opština (ZSO). Nakon skoro šest godina Priština nije čak ponudila ni nacrt Statuta ZSO. Pregovarati sa nekim ko ne ispunjava ništa od dogovorenog ovim je izgubilo svaki smisao. Srbija mora da se okrene zaštiti svojih interesa, navodi se u saopštenju medijima Pokreta DJB.♦