DJB: Zaustaviti izgradnju hidrocentrala na Staroj planini

DJB: Zaustaviti izgradnju hidrocentrala na Staroj planini

13/08/2018 Off By BERB

Pokret Dosta je bilo u potpunosti podržava zahteve građana i akcije koje se sprovode da se zaustavi dalja izgradnja mini hidrocentrala na rekama Stare planine.

 

Dok Vlada Srbije deklarativno podržava razvoj sela i ruralnih sredina u Srbiji, sustinski se privatizuju i poklanjanju prirodni resursi ljudima iz najužeg okruženja Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju DJB medijima:

“Mini hindrocentrale kao obnovljivi izvori energije postavljaju se tako da njihov uticaj na životnu sredinu i lokalno stanovništvo bude minimalan. Kao i većina stvari koje sprovodi mafija organizovana u Srpskoj naprednoj stranci, i ovu zamisao su uspeli da izvrnu i pretvore u poduhvat trajne degradacije životne sredine i uslova života ljudi, zarad ličnog interesa i profita pojedinaca bliskih vlasti”.

Dosta je bilo poziva sve građane da podrže akcije i proteste, kako bi se zaustavilo uništavanje prirode na Staroj planini i trajno onemogućio život ljudi u predelima koji su se našli na udaru ličnih interesa pojedinaca.

“Mini hidrocentrale atraktivne su zbog subvencija koje se dodeljuju za električnu enegriju koja se iz njih dobija. Pozivamo građane da zahtevaju ukidanje subvencionisanje cene električne energije iz mini hidrocentrala jer svi mi preko računa za električnu energiju finansiramo bogaćenje pojedinaca i uništavanje Stare planine, jednog od najvrednijih prirodnih bisera Srbije”, navodi u saopštenju DJB.♦