ALBANIJA: Leka Zogu hoće monarhiju i Veliku Albaniju!

ALBANIJA: Leka Zogu hoće monarhiju i Veliku Albaniju!

11/08/2018 Off By BERB

Nacionalno jedinstvo bilo bi idealno za Kosovo i Albaniju, rekao je albanski princ Leka Zogu listu “Diehl”, sugerišući da njihovo ujedinjenje obnvilo bi monarhiju koja će “doneti pozitivne stvari”

Princ je istakao da je povratkom kraljevske porodice iz izgnanstva, njen posao bio uklanjanje barijere između Albanaca i promovisanje ujedinjenja Albanaca na Balkanu.

Rekao je novinarima da će “velika Albanija” kao ustavna monarhija, obezbediti veću političku stabilnost aktuelnog političkog sistema, i ukazao je na Veliku Britaniju i drugim evropskim monarhijama kao primere šta Albanija može da postigne u budućnosti.

Na pitanje da li je spreman da postane kralj Kosova i Albanije, princ je odgovorio da će kraljevska porodica uvek poštovati volju naroda.

U intervjuu napominje da je ujedinjenje Albanije i Kosova politička ideja, koja je obnovljena od kada je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine.

. Porodica Zogu se uvek zalagala za stvaranje Velike Albanije koja, osim Kosova, obuhvatala bi Preševsku dolinu (južna Srbija), zapadnu Makedoniju, delove Crne Gore i deo Epirskog područja u Grčkoj.(Agencije)♦