SRPSKA DESNICA: Vacić sprema dobrovoljce da brane Srbe na KiM

SRPSKA DESNICA: Vacić sprema dobrovoljce da brane Srbe na KiM

11/08/2018 Off By BERB

 

Srpska desnica (SD), na čijem čelu se nalazi Miša Vacić, poslala je medijima regiona saopštenje u kojem tvrdi da su njihovi pripadnici širom Srbije počeli da preduzimaju određene mere i da se spremaju za odbranu Srba na Kosovu od potencijalne agresije Albanaca sa Kosova.

 

Ovaj pokret upozorava na veliku mogućnost udara na sever Kosova i posebno se ističe naređenje predsednika pokreta kojim se pozivaju svi pripadnici SD-a da budu spremni “da se stave na raspolaganje Vojsci Srbije u slučaju agresije na Kosovu”..

“Postoje jasne indicije da se sprema nešto što nijedna normalna osoba ne želi i što se svim silama mora sprečiti”, kaže se u saopštenju.

“Srpski narod neće biti nova žrtva, nećemo gledati kolone srpskih izbjeglica koje pred ognjem napuštaju svoja viševekovna ognjišta. Stoga predsednik Srpske desnice, stoji u saopštenju, naređuje svim pripadnicima pokreta da se u slučaju eskalacije nasilja protiv civilnog srpskog stanovništva na Kosovu odmah jave u službu državnim organima Vojske Srbije i bezbednosnim strukturama, kako bi se stavili na raspolaganje kao dobrovoljci u odbrani srpske nejači” saopštila je Srpska desnica.(Agencije)♦