«RESAVICA» UHAPŠENI ZBOG PRIMANJA MITA

02/02/2015 Off By

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, pored V. J., krivična prijava biće podneta i protiv još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita


resavica

Biro za saradnju s medijima MUP-a

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, daljim proverama poslovanja javnog preduzeća PEU „Resavica“, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su odgovorno lice u tom preduzeću V. J., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita, čime je pribavio protivpravni imovinsku korist veću od 7.000 evra i građevinski materijal vrednosti 380.395 dinara.
U nastavku akcije na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, pored V. J., krivična prijava biće podneta i protiv još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.
Postoje osnovi sumnje da je V. J. tokom 2014. godine zahtevao da se po osnovu odobrene i obavljene isporuke uglja privredenom društvu u kome je jedan osumnjičeni za davanje mita bio odgovorno lice, njemu kao nagrada isplati iznos od tri evra po toni isporučenog uglja.
Po tom osnovu osumnjičeni V. J. primio je 7.000 evra, a novac je preuzimao u svojoj kancelariji, ugostiteljskim objektima ili parkinzima.
Po istom osnovu V. J. je od osumnjičenog za davanje mita, dobio građevinski materijal u vrednosti od 50.000 dinara, koji je prevežen na njegov plac u blizini Paraćina.
Postoje osnovi sumnje da je V. J. od drugog osumnjičenog za davanje mita, na isti način, u maju prošle godine, preuzeo 48.000 dinara, od čega je 24.000 zadržao za sebe, a ostatak predao ranije uhapšenom odgovornom licu JP PEU „Resavica“ V. M.
Sumnja se da je V. J. i od drugog osumnjičenog za davanje mita primo građevinski materijal vrednosti 330. 395 dinara.<


KRIMI

dom_kulture_2014-03-30f09870ALEKSINAC: POTKRADALA CENTAR ZA KULTURU

Postoji osnov sumnje da je G.M. podizala gotovinu blagajničkim čekovima sa tekućih računa pomenutih ustanova, a koje nije

cigare30ŠVERCOVAO 2.000 PAKLICA CIGARETA

Cigarete, bez potrebne prateće dokumentacije, pronađene su u vozilu crnogorskog državljanina. Policija je oduzela cigarete i vozilo. Vrednost

dileri301BEOGRAD: UHAPŠEN DILER DROGE

Policija je, prilikom pretresa, kod osumnjičenog pronašla paketić u kome se nalazilo oko 200 grama opojne droge heroin.

dierBEOGRAD: UHAPŠEN DILER DROGE

Pretresanjem stana u kome N.S. neprijavljeno živi, policija je pronašla preko 100 grama opojne droge heroin, upakovane u