BICIKLISTI PORUČILI MUP-U: NE PRIHVATAMO REFLEKTUJUĆE PRSLUKE

31/01/2015 Off By

Beogradski biciklisti podsećaju da su prednje belo i zadnje crveno svetlo već obaveza po članu 81. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pitaju Upravu saobraćajne policije da li kontroliše sprovođenje ove mere u Srbiji?


biuciklisti
VEČERAS se preko dvesta biciklista tradicionalno okupilo na Trgu Republike, ovaj put da bi protestnom vožnjom poručili Ministarstvu unutrašnjih poslova da ne prihvataju obavezu nošenja reflektujućih prsluka, jer već imaju svetla!
Fotografijom ispred skupštinskog zdanja poručili su da će , ako ovaj predlog zakona prođe do parlamenta, borbu nastaviti i na tom nivou i da neće dopustiti da im se olako nameću proizvoljna rešenja.
Beogradski biciklisti podsećaju da su prednje belo i zadnje crveno svetlo već obaveza po članu 81. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pitaju Upravu saobraćajne policije da li kontroliše sprovođenje ove mere u Srbiji?
Udruženje Ulice za bicikliste je na Trgu Republike pre vožnje podelilo i deset kompleta svetala biciklistima koji nisu bili osvetljeni. Oni poručuju da uvođenje nove mere čiji je efekat upitan nema smisla ukoliko se već obavzna svetla koja su svuda u Evropi standard ne koriste.
Sa druge strane, učinak reflektujućih prsluka u noćnim uslovima sa biciklistima nije dokazan i u struci postoje različita mišljenja o efektima ove mere. Obaveza nošenja istih u noćnim uslovima postoji samo na Malti i u Litvaniji i pogrešno je praviti poređenje sa pešacima na kolovozu jer su biciklisti već osvetljeni.
Pozivamo MUP da kontroliše obaveznu osvetljenost biciklista, jer je na večeras na Kritičnoj masi večeras bilo najmanje 10 neosvetljenih biciklista kojima smo svetla podelili!<


DOGAĐAJI

turSTEFANOVIĆ POSETIO RANJENOG TURČINA

Ministar Stefanović je rekao da je ova istraga prioritet policije i da smatra nedopustivim da se bilo koji

 

IMG_20150130_145814NIKINCI: PRIKAZ NOVOG RAKETNOG SISTEMA – LRSVM „MORAVA“

Događaju prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić sa saradnicima

 

st30BORISLAV STEFANOVIĆ: NAPAD NA VRHUŠKU REŽIMA NIJE NAPAD NA DRŽAVU

Neshvatljivo je i neprihvatljivo da premijer govori slučaju Diković, a da po sopstvenom priznanju „ne zna tačno detalje

STEFANOVIC: NAPREDNJACI SLEDECE NEDELJE O VLASTI U BEOGRADUNEBOJŠA STEFANOVIĆ NAJAVIO MITING PODRŠKE DRŽAVOTVORNOJ POLITICI

Mi smo tražili okupljanja ljudi, pre svega da bi pružili podršku držatvotvornoj politici i da vidimo da li