Boris Tadić: Vučić je agresivni i patološki lažov!

Boris Tadić: Vučić je agresivni i patološki lažov!

23/07/2018 Off By BERB
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da Aleksandar Vučić pokazuje da su mu, kako je rekao, patološke laži i borba protiv političkih protivnika iznad interesa te zemlje.

 

On je dodao da Vučić iznosi laži kako bi opravdao svoju kosovsku politiku koja sve vreme direktno vodi ka predaji svih interesa Srbije na Kosovu.

“I od mene su lideri velikih sila koje su podržavale nezavisnost Kosova uvek tražili da tu nezavisnost prihvatim kao svršen čin i da optužim bivšu vlast za takav ishod. To nikada nisam uradio, ne samo zato što bi to bilo nečasno i nedržavničko ponašanje, već i jer mi je cilj bio da se borim za interese Srbije, a ne za međunarodni aplauz, ili ostanak na vlasti po svaku cenu”, rekao je Tadić.

Bivši predsednik je dodao da je zato odbio i zahtev kancelarke Nemačke Angele Merkel za ukidanjem srpskih institucija na severu Kosova, što je Vučić sve prihvatio i uz to se hvali kako ga Merkel prima po nekoliko puta godišnje.

“Svakako ga ne prima zbog njegove genijalnosti, oštroumnosti ili mirotvorstva, jer ne poseduje nijednu od tih osobina, budući da je agresivni i patološki lažov. Prima ga jer pristaje na sve njene zahteve, a Vučić se još time i hvali, nazivajući svoju servilnost promenjenom slikom Srbije u svetu”, naveo je Tadić.(RTCG)♦