Ugljanin Pacoliju: “Sprečio vas srpski nacionalistički režim”

Ugljanin Pacoliju: “Sprečio vas srpski nacionalistički režim”

22/07/2018 Off By BERB

 

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin uputio je pismo Bedžetutu Pacoliju (ministru inostranih poslova Kosova) u kojem navodi da je njegov dolazak u Novi Pazar spriječio “aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda”.

 

Ugljanin je u pismu koje je objavljeno na internet stranici BNV-a, zahvalio Pacoliju na spremnosti da poseti Novi Pazar 21. i 22. jula i pored, kako je naveo, “svih prepreka” koje je nametnuo “velikosrpski nacionalistički režim”.

“Sa velikim žaljenjem primili smo informacije da je aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda sprečio Vaš dolazak i onemogućio da građani Sandžaka čuju i drugu stranu u vezi sa procesom normalizacije odnosa Kosova i Srbije”, naveo je Ugljanin u pismu Pacoliju.

Predsednik BNV-a je dodao da nespremnost aktuelnog srpskog režima da svim građanima omoguće da čuju i drugačije mišljenje najbolje odslikava karakter tog režima. Ugljanin je dodao da Pacolija ne treba da uznemire “pretnje” koje je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila njemu i BNV-u, povodom poziva da poseti Novi Pazar i dodao da su one izraz “netolerancije prema bošnjačkom narodu Sandžaka i nepoznavanja pravne regulative”.

“Nadamo se da će se u procesu evropskih i evroatlantskih integracija na političkoj sceni Srbije pojaviti normalna, tolerantna i demokratski orijentisana politička opcija sposobna za rešenje statusa bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, što je osnovni preduslov za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima”, naveo je Ugljanin.(Agencije)♦