Beograd: U subotu biciklisti blokiraju savski kej

Beograd: U subotu biciklisti blokiraju savski kej

12/07/2018 Off By BERB

 

Nakon što je biciklistkinju na bicklističkoj stazi na savskom keju kod Beogradskog sajma prošle nedelje udario vozač džipa, biciklisti će u subotu 14. jula u 21 čas organizovati protest i na prilazima keju blokiraće prolaz automobilima, u vreme kada gosti dolaze na splavove.

 

Šetalište je vremenom postalo parking za goste splavova pošto su oni pomereni zbog izgradnje Beograda na vodi. Tako je biciklistička staza postala parking. Vozači često jure kejom, iako im tu nije mesto i pitanje vremena je kada će doći do ozbijnijeg incidenta.

Biciklisti navode da ne žele da ometaju građane već da ukažu da na samo par desetina metara od splavova vozači imaju ogroman sajamski parking koji stoji prazan!

Udruženje građana “Ulice za bicikliste” obraćalo se više puta nadležnima ali su oni odbili da postupaju po zakonu i zabrane saobraćaj na keju jer “niko nije nadležan za taj deo”.

-Biciklisti smatraju da je i ovde, kao i kod Nebojša kule i na Savskom nasipu u pitanju ista matrica prepuštanja obale bahatim pojedinicima koji su u sprezi sa bezbednosnim strukturama, dok gradske službe zabijaju glavu u pesak i dozvoljavaju nelegalno parkiranje i vožnju automobila tamo gde sabraćaj nije dozvoljen po važećim zakonima, navodi se u saopštenju koje su udrženja biciklista dostavili medijima.♦