BORISLAV STEFANOVIĆ: NAPAD NA VRHUŠKU REŽIMA NIJE NAPAD NA DRŽAVU

30/01/2015 Off By

Neshvatljivo je i neprihvatljivo da premijer govori slučaju Diković, a da po sopstvenom priznanju „ne zna tačno detalje tog slučaja, konkretno za generala Dikovića, ali zna da je to napad na državu“


st30
Redakcija

ŠEF poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović izjavio je danas da „napad na vrhušku režima nije napad na državu, jer država nije jedan čovek“.
– Žao mi je što premijer uporno pokušava da građanima predstavi poziciju – država to sam ja. Naprednjaci nikako da shvate da argumentovana kritika koja dolazi protiv vlasti, vrhuške režima, nije napad na državu, država nije jednako Aleksandar Vučić i normalno je da opozicija i nevladin sektor ukazuju na nepravnilnosti i kritikuju ono što objektivno nije u redu, rekao je on.
Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je normalno da NVO i opozicija daju predloge kako da se određen problem reši.


301MARKO ÐURIŠIĆ: RADIKALI OSTAJU RADIKALI I POSLE SKIDANJA MAJICE

ŠEF poslaničkog kluba SDS Marko Ðurišić izjavio je danas da najava SNS da će organizovati miting podrške premijeru Aleksandru Vučiću pokazuje „da su radikali ostali radikali i da promena samo odela i skidanje majca sa likom Vojislava Šešelja nije promenilo suštinu onih koji danas upravljaju Srbijom“.
Ðurišić je novinarima u parlamentu rekao da su „radikali tada zemlju u određenim trenucima i organizovanjem takvih skupova dovodili na ivicu unutrašnjih sukoba“.
– Dovodili su na ivicu nekih unutrašnjih sukoba, da ne kažem građanskog rata, daleko bilo, ali otvorenog sukoba građana Srbije na ulicama Beograda. Ne bih želeo da se to ikada više ponovi, rekao je on. Ðurišić je dodao da se seća jednog mitinga podrške u zimu 1996. godine, kada je i sam bio na ulicama Beograda.
– – Ni malo se nisam ni bezbedno ni prijatno osećao, rekao je on i dodao da mnogi mogu da se podsete „do kakvih stvari su dovodili takvi pokušaji uključivanja naroda u odbranu vlade i šta je to imalo kao posledicu“.<


– – Pošto nemaju odgovor ni na jedno pitanje i ne mogu da reše nijedan problem, onda je stara dobra radikalska retorika najbolje utočište za našu političku poziciju – ajde da mi sada kažemo da su se oni tajno organizovali da napadnu mene, Dikovića, VBA, Batu Gašića i ostale jer mi smo država.To je uvredljivo, smatra Stefanović.
– Prema nejgovim rečima, neshvatljivo je i neprihvatljivo da premijer govori o tome, a da po sopstvenom priznanju „ne zna tačno detalje tog slučaja, konkretno za generala Dikovića, ali zna da je to napad na državu“.
– – Gospodine Vučiću, ako niste ušli u detalje kako onda znate da je nešto napad na državu i kako vi sigurno znate da Diković ništa nije kriv.Taj diskurs, taj govor i taj nastup koji premijer sprovodi u Srbiji je dokaz da ova zemlja ne da nije reformisana, nego da posle dve ipogodišnje stagnacije sada ubrzanim korakom ide unazad , uveren je Stefanović.
Odgovarajući na pitanje šta misli o idejama SNS da održe miting podrške Vučiću, Stefanović je rekao da u nedostatku bilo kakvih rezultata, devastirajućih mera štednje, ekonomskih reformi, zapošljavanja, investicija, nedostatku slobode i nedostatku slobode medija, „oni pribegavaju receptima iz devedesetih godina“. „Hajde da napravimo kontramitinge, juče smo videli telegrame podrške Vučiću u kojima se kaže – predsedniče vlade izdržite od ovih napada.Nema predsednik vlade šta da izdrži, sva kritika je u okviru sistema, u okviru zakona i demokratskih pravila, nema tu šta da se izdrži, ako ne radite dobro dobićete naše kritike, ako radite dobro podržaćemo vas“, rekao je Stefanović. On je dodao da se ljubav prema premijeru iskazuje u krugu porodice, a da ljubav prema premijeru u politiučkoj strukturi i političkoj areni ne postoji, jer je on politička ,a ne očinska figura.
– Šef demokrata u skupštini je zaključio da je besmisleno praviti kontramitinge u 2015.godini, a da u SNS neko razmišlja o dve opasne stvarii, prva je kontramiting, a druga da se smeni zaštitnik građana Saša Janković. „Nadam se da do toga neće doći, zato što je besmisleno, štetno i opasno“, rekao je Stefanović.<


DOGAĐAJI

STEFANOVIC: NAPREDNJACI SLEDECE NEDELJE O VLASTI U BEOGRADUNEBOJŠA STEFANOVIĆ NAJAVIO MITING PODRŠKE DRŽAVOTVORNOJ POLITICI

Mi smo tražili okupljanja ljudi, pre svega da bi pružili podršku držatvotvornoj politici i da vidimo da li

vodaCRVENI KRST: POMOĆ GRAĐANIMA SRBOBRANA

Pomoć Crvenog krsta Srbije sastoji se od 6 rezervoara za vodu od po 1000 litara Press služba CKS

skopjSKOJ:STOP NASILJU NAD GRAĐANIMA – RASPUSTITE KOMUNALNU POLICIJU

Povod za protest je brutalno i varvarsko ponašanje komunalne policije prema građanima NOVA komunistička partija Jugoslavije i njen

dikovicsSAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE: PODRŠKA GENERALU DIKOVIĆU

Da se radi o smišljenim napadima utoliko je jasnije jer je reč o istim tvrdnjama koje su javnosti