“MIROVNA MISIJA VOJSKE CG”

“MIROVNA MISIJA VOJSKE CG”

03/07/2018 Off By BERB

Angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnoj misiji na Kosovu osnažiće položaj Crne Gore u NATO-u, doprineće očuvanju mira u regionu i dodatno pojačati osećaj bezbednosti Crnogoraca na Kosovu, saopštio je predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić, prenosi podgorički portal CdM.

 
Prema njegovim rečima, tvrdnje poslanika Demokratskog fronta da ta odluka nije korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori potpuno je besmislena i bez utemeljenja.
– Naime, upravo je zvanični Beograd formirao i transparentno podržava političku partiju Srpsku listu koja ima 10 poslanika i potpredsednika Skupštine Republike Kosova, i članove i predsednike skupštinskih odbora. Srpska lista ima potpredsednika vlade Republike Kosova, u istoj Vladi imaju tri ministra i devet zamenika ministra”, naveo je Vujičić.
Kako dodaje, imaju i direktore raznih vladinih kancelarija, uprava, direktorata, javnih preduzeća i deset predsednika opština koji funkcionišu po zakonima i Ustavu Kosova.
– Zvanični Beograd i Priština su još 2013. godine razmenili Oficire za vezu, što je jedan vid uspostavljene diplomatske saradnje, dok saradnja Vojske Srbije i KFOR-a traje od 2001. godine, rekao je predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova.
Na osnovu svega navedenog, kaže, ne vide da će crnogorski vojnici i oficiri u misiji KFOR-a na bilo koji način štetiti bilo kome.
-Naprotiv, oni će svojim profesionalnim odnosom biti od pomoći svima na Kosovu, regionu, a i šire”, ocenio je Vujičić.(CdM)♦