PISMO KAO UVOD U NOVE SUKOBE!

PISMO KAO UVOD U NOVE SUKOBE!

30/06/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas novinarima da posle razgovora sa Anom Brnabić i Sinišom Malim može da obraduje građane da će penzije i plate u javnom sektoru od novembra ove godine biti povećane.

Na pitanje kakvi su to napadi na njega, odgovara da je to pokazatelj demokratije:
– Neću ni da se ljutim ni da odgovaram Amfilohiju Radoviću. Njegovo je pravi da kaže ono što misli. Ali pisac pisma Putinu ne može da se izvlači kako nije mislio na ubistvo. Postoje ljudi koji zaboravljaju šta su radili. Zaboravljaju da su upravo oni iscrtali granice sa Kosovom i udarili pečat na njegovo otceplenje. Te 2008. godine kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, oni su izdali jedno saopštenje i čekali da se Kosovo što brže završi. I danas nam ti koji su aktivno učestvovali u gubljenju Kosova trže predavanja kako ne treba da prihvatimo ono što su oni već uradili. Pitam ih zašto hoće narod da uvedu u nove besmislene sukobe. Ja se već šest godina borim da smanjim štetu koju su napravili. Da vratim ono što su oni izgubili, a uspeh je vraćanje bar jednog metra naše teritorije. Smeta im kad se ja uzdam u narod. I to što želim da pitam narod. Da sam rekao neću – rekli bi da sam autokrata. Šta hoće od mene? Šta god da uradim reći će suprotno. Bune se u Danasu što je otvoren Muzej na Vidovdan. Šta su hteli? Da čekamo još petnaest godina kao oni. Misle da se u Brisel putuje na izlet. Slušam komentare tajkuna i lopova kako uzimam velike dnevnice. A ja za šest godina nisam uzeo ni jednu dnevnicu. Tamo jedem sencviče i kifle koje nam donesu, a imam dovoljno veliku platu da kupim šta mi treba. Šta su oni radili kad se odvajala Crna Gora? Ni reči nisu rekli. Ja se nisam odrekao KiM i borim se za naše interese. Čas kažu da ja tražim sukobe kako bi ostao na vlasti. Čas opet da ću potpisati predaju Kosova. Oni nemaju nikakve ideje, nisu ni ptrotiv Rusije, već samo protiv mene i Vlade kako bi došli na vlast. Najviše se smejem budalama koje pričaju – “Vučić je nešto obećao kada je došao na vlast”. Da je to istina, znate li kolika bi sreća bila u Briselu i Vašingtonu. A oni ne znaju šta će sa Vučićem. A o parama koje ti kritizeri dobijaju od ambasada u stranim zemljama da ne govorim. Što vama iz Katarske ambasada ne daju pare? Mesec dana postavljam to pitanje a odgovora nema.
Novinarka iz Valjeva rekla je predsedniku da kompletno rukovodstvo ove opštine krade i da su nestale pare koje je država dala za zdravstvo i školstvo. Vučić se zbunio i rekao da o tome ništa ne zna, ali čim uđe u kola zvaće Valjevo i tražiti objašnjenje.
Na pitanje naše novinarke da prokomentariše rad vlade koja upravo slavi godinu dana odgovorio je da je veoma zadovoljan:
– Nemam pravo da budem strog kao kad sam ja bio na čelo vlade. Fiskalni rezultati su im odlični, ali to nije zasluga samo jednog ministra, već celokupnih reformi. Čestitam Ani na dobrim rezultatima.♦