DAČIĆ U MARTU U PRIŠTINI – KAO PREDSEDAVAJUĆI OEBS-A

29/01/2015 Off By

Misija OEBS-a u Beogadu je prva koju je Dačić posetio u svojstvu predsedavajućeg te organizacije, a u skladu sa prethodnom najavom da će kao predsedavajući obići sve misije OEBS-a na Zapadnom Balkanu


AUSTRIA OSCE NEW CHAIRPERSON SERBIA
Ranka Čičak

MINISTAR spoljnih poslova Srbije i predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić posetio je danas Misiju OEBS-a u Beogradu i najavio da će u februaru posetiti i misije u Skoplju i Podgorici, a u martu i onu u Prištini.
Misija OEBS-a u Beogadu je prva koju je Dačić posetio u svojstvu predsedavajućeg te organizacije, a u skladu sa prethodnom najavom da će kao predsedavajući obići sve misije OEBS-a na Zapadnom Balkanu.
Govoreći o poseti Misiji OEBS-a u Prištini, šef srpske diplomatije je istakao da ta poseta neće biti statusnog karaktera.
– – Ja ću biti na čelu delegacije međunarodne organizacije OEBS i moja poseta neće imati nikakve veze sa statusnim pitanjem niti će značiti bilo kakvu promenu stava Srbije, izjavio je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom Misije OEBS-a u Beogradu Peterom Burkhardom.
– Burkhard je rekao da je sa Dačićem danas razgovarao o primeni mandata Misije OEBS-a i izrazio zadovoljstvo zbog toga što su mnogi od prioriteta koje je Srbija najavila kao predsedavajući te organizacije 2015. godine, teme svakodnevnog rada Misije u Beogradu. Srbija će kao predsedavajuća Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) biti usmerena na promovisanje regionalne saradnje, umesto sukoba, i traženju tački spajanja, a ne tačaka koje nas razdvajaju, izjavio je prdsedavajući OEBS Ivica Dačić.
– – Želim da Misija u Srbiji što manje radi, sa tendencijom da bude ukinuta, jer bi to onda značilo da nema problema u zemlji,”, kazao je Dačić.<


POLITIKA

 

IMG_4010-640x426SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE: ČASOVI NALETA MIGOVA – DRŽAVNA TAJNA

  Ističemo da objavljivanje traženih podataka predstavlja krivično delo odavanja vojne tajne iz člana 415. Krivičnog zakonika R.

 

 

pol-VLADA-SRBIJESEDNICA VLADE: USVOJENI PREDLOZI ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANAKA

Vlada je usvojila i Predlog zakona o depozitu i Predlog zakona o Agenciji za osiguranje depozita Press služba

 

 

thVLADA TRAŽI VANREDNO ZASEDANJE SKUPŠTINE

Uskoro se otvaraju međunarodni granični prelazi Jaša Tomić, Nakovo i Vrbica na srpsko-rumunskoj državnoj granici Press služba Vlade

 

 

mirovicIGOR MIROVIĆ: JEDINSTVO SNS KAO ZADATAK

Na pitanja da li je Vučić u svom govoru prozvao Zoranu Mihajlović i da li je ona večeras