NEBOJŠA STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA FRANKOM FRATINIJEM

27/01/2015 Off By

U mesecima koji dolaze može se očekivati otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u sklopu pristupnih pregovora sa Evropkom unijom.Ministar Stefanović je predstavio napore koje Ministarstvo unutrašnjih poslova, zaduženo za poglavlje 24, čini u cilju što skorijeg otpočinjanja pregovora u ovoj oblasti


fam

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa savetnikom za evropske integracije u Vladi Srbije Frankom Fratinijem. Tokom sastanka konstantovano je da su određene aktivnosti u proteklom periodu pokazale da ova Vlada ima veću težinu i autoritet u odnosu na neke prethodne. Zaključeno je i da se u mesecima koji dolaze može očekivati otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u sklopu pristupnih pregovora sa Evropkom unijom.
Ministar Stefanović je predstavio napore koje Ministarstvo unutrašnjih poslova, zaduženo za poglavlje 24, čini u cilju što skorijeg otpočinjanja pregovora u ovoj oblasti.
„Dostavili smo prošle nedelje Evropskoj komisiji drugi nacrt Akcionog plana za poglavlje 24 i očekujemo da u naredne tri do četiri nedelje dobijemo komentare na taj dokument“ rekao je Stefanović.
Ministar Stefanović i Franko Fratini dotakli su se i teme hapšenja članova političkih partija i tom prilikom je Fratini pohvalio borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koje je označena kao jedan od prioriteta.
„U Hrvatskoj je pre nekoliko godina uhapšen bivši premijer Ivo Sanader, a nedavno je za predsednicu države izabrana Kolinda Grabar Kitarović, koja je u Sanaderovoj vladi bila ministarka spoljnih poslova. To pokazuje da institucije rade svoj posao, a da građani na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike“ rekao je Fratini.
Stefanović je dodao da poslednja hapšenja političkih funkcionera pokazuju da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih.
„To što je neko član ili je blizak određenoj stranci ne znači da će biti izuzet iz krivičnog gonjenja. Državni organi koji su zaduženi za sprovođenje i poštovanje zakona ophode se prema svim građanima jednako“ naglasio je Stefanović.
Ministar unutarnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa savjetnikom za europske integracije u Vladi Srbije Francom Frattinijem. Tijekom sastanka konstantirano je da su određene aktivnosti u proteklom razdoblju pokazale da ova Vlada ima veću težinu i autoritet u odnosu na neke prethodne. Zaključeno je i da se u mjesecima koji dolaze može očekivati otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u sklopu pristupnih pregovora s Evropke unijom.
Ministar Stefanović je predstavio napore koje Ministarstvo unutarnjih poslova, zaduženo za poglavlje 24, čini u cilju što skorijeg otpočinjanja pregovora u ovom području.
“Dostavili smo prošlog tjedna Europskoj komisiji drugi nacrt Akcijskog plana za poglavlje 24 i očekujemo da u naredne tri do četiri tjedna dobijemo komentare na taj dokument” rekao je Stefanović.
Ministar Stefanović i Franco Frattini dotakli su se i teme uhićenja članova političkih stranaka i tom prilikom je Frattini pohvalio borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koje je označena kao jedan od prioriteta.
“U Hrvatskoj je prije nekoliko godina uhićen bivši premijer Ivo Sanader, a nedavno je za predsjednicu države odabrana Kolinda Grabar Kitarović, koja je u Sanaderovoj vladi bila ministrica vanjskih poslova. To pokazuje da institucije rade svoj posao, a da građani na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike “rekao je Frattini.
Stefanović je dodao da posljednja uhićenja političkih dužnosnika pokazuju da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih.
“To što je netko član ili je blizak određenoj stranci ne znači da će biti izuzet iz kaznenog gonjenja. Državni organi koji su zaduženi za provođenje i poštivanje zakona ophode se prema svim građanima jednako “naglasio je Stefanović.<


PROTOKOL

.

________20150122_1846477975KINESKA DONACIJA SRBIJI

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Liju na donaciji Vlade Kine u kompjuterskoj i kancelarijskoj opremi koju će koristiti

 

 

vućkirbiVUČIĆ PRIMIO AMERIČKOG AMBASADORA KIRBIJA

Razgovarali su i o stranim investicijama, posebno američkih kompanija „Esmark“ i „Delfi“, i kako one mogu da pomognu

 

 

______-_20141218_1587023537IVICA DAČIĆ PRIREDIO NOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA ŠEFOVE DIPLOMATSKIH MISIJA I MEĐUNARONIH ORGANIZACIJA

  I pored toga što je članstvo u EU naš glavni prioritet, želimo da razvijamo svestrane, prijateljske odnose

 

 

MJV_4411MINISTAR BRATISLAV GAŠIĆ NA NOVOGODIŠNJEM PRIJEMU: CILJ VS JE DA POMOGNE VLADI NA PUTU OPORAVKA DRŽAVE

VS ⇒Ministar je podsetio da je i pored vanredne situacije Vojska obavljala redovne zadatke, a da su vojne