NIŠ/ Ranio policajca

NIŠ/ Ranio policajca

17/06/2018 Off By
Brzom i efikasnom intervencijom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu savladali su i uhapsili I.P. (1986). On je noćas oko 2.45 časova na Trgu kralja Milana, ispred jednog ugostiteljskog objekta, iz automatske puške ranio tri osobe.

 

Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja (1988) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša.

Pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali. Međutim, dolaskom na lice mesta osumnjičeni I.P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M.M. (1987), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice.

Policija traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.(Press MUP)♦