POPLAVE/ Pomoć Crvenog krsta postradalima u Aleksincu i Topoli

POPLAVE/ Pomoć Crvenog krsta postradalima u Aleksincu i Topoli

16/06/2018 Off By
Crveni krst Srbije uputio je danas, 16.juna pomoć stanovništvu pogođenom poplavama na teritoriji opštine Aleksinac i Topola.

 

Pomoć koja je upućena u Aleksinac sastoji se od 8 rezervoara za vodu za piće, svaki kapaciteta od 1.500 litara. Nevreme koje je pogodilo Aleksinac i okolinu prouzrokovalo je zagađenje bunara i ozbiljne poteškoće u snabdevanju stanovništva i ustanova vodom za piće iz javne vodovodne mreže.

Potrebe su najizraženije u Domu za smeštaj osoba ometenih u razvoju „Kulina“ kod Aleksinca gde je smešteno 308 korisnika i 40 članova kolektiva. Rezervoari za vodu potrebni su i stanovnicima sela Vićenovica i Koprivica.

Crveni krst Srbije postradalima od nevremena u Topoli poslao je 13.000 kvadratnih metara PVC folije za privremeno pokrivanje krovova objekata gde je grad oštetio krovne pokrivače i 1400 metara kvadratnih providne folije za prozore. Pomoć Crvenog krsta dovoljna je za pokrivanje 80 do 100 oštećenih krovova i za oko 300 prozorskih otvora.
Pomoć Crvenog krsta Srbije prema utvrđenim kriterijumima uroženim porodicama i domaćinstvima podeliće organizacije Crvenog krsta u Aleksincu i Topoli.

Crveni krst Srbije s posebnom pažnjom prati situaciju na ugroženim područjima i nastavitiće da dostavlja pomoć stanovništvu koje je postradalo od poplava u skladu sa potrebama korisnika i svojim mogućnostima.♦