VUČIĆ NA FINSKOM FORUMU FINPRO

26/01/2015 Off By

Premijer Vučić informisao je finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji, i pozvao ih da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju


finska
Press služba Vlade

 

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić počeo je jednodnevnu posetu Finskoj učešćem na biznis forumu u organizaciji njihove nacionalne agencije Finpro, koja predstavlja 550 kompanija ove zemlje.
Obraćajući se na početku zasedanja, finski ambasador u Srbiji Peka Orpana istakao je da finske kompanije povećavaju učešće na srpskom tržištu i da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i poboljšava investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.
„Srpska vlada i institucije voljne su da daju podršku finskim kompanijama i zato je dobro da ne oklevate, već da odmah počnete da istražujete srpsko tržište“, naglasio je Orpana.
‎Premijer Vučić informisao je finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji, i pozvao ih da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju.
„Ne tražimo milostinju, reforme smo započeli sami, bez pritisaka spolja, jer želimo da budemo moderna, ekonomski stabilna, evropska zemlja. Mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad“, istakao je Vučić.
‎Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, da reformiše svoje institucije i da stranim investitorima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić nastavlja posetu Helsinkiju susretom sa predsednikom Vlade Finske.<


EKONOMIJA

davockinVUČIĆ U DAVOSU: PRVI SUSRET SA PREMIJEROM KINE

Teme razgovora Premijera biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture,

 

 

Trepca-rudnikKOHA DITORE: VLADA OSTAVILA ”TREPČU” U RUKAMA SRBA

Vlada Kosova se predala pred pritiskom Srbije i Liste Srpska u vezi statusa kombinata ‘Trepča’. Odustala je od

 

 

cuxicALEKSANDAR VUČIĆ: SKUPŠTINA KOSOVA O TREPČI – U SREDU

Pitanje imovine na Kosovu i Metohiji još nije otvoreno i Vlada Srbije zahteva da se ta tema što

 

 

trečaSLIČAJ RUDNIKA TREPČA: VIŠE OD 3.000 RADNIKA OD SUTRA U ŠTRAJKU

Ministar privrede Željko Sertić je rekao da će Agencija za privatizaciju Srbije, ukoliko Priština ostane pri svom stavu,