Subotica: Brnabićeva najavila povećanje penzija!

Subotica: Brnabićeva najavila povećanje penzija!

11/05/2018 Off By

 

Ranka Čičak

Prmijerka Ana Brnabić posetila je danas kanal Tisa – Palić. Ovaj kanal bio je prokopan još 1997. godine, ali zbog neodgovornog ponašanja bivših vlasti nije bilo para da se dovrši.

 

Sada se iz fonda Abu Dabi koriste investicije za 11 projekata u Vojvodini i tri u Srbiji. Ovaj kanal će potpuno iskoristiti tehničku vodu i usmeravati je na poljoprivredne parcele. On je osnova sa koje će se privatni vlasnici njiva snabdevati vodom. Za to će sedamdeset posto subvencija dati vlada.
Brnabićeva je rekla da je sramota da u 21. veku naši poljoprivrednici strahuju od suša:
– Do kraja mandata ove vlade 100 hiljada hektara će biti navodnjavano. Važna je i digitalizacija koja će omogućiti da kompjuteri pomognu ljudima. Do sada se već 500 poljoprivrednika javilo za edukaciju. U septembru planiramo centar Biosens za digitalizaciju poljoprivrede. Ona je danas strateški poduhvat jer nam je potrena pametna poljoprivreda.
U ovom poslu izgradnje kanala najvažnija je tehnčka dokumentacija. Dok se grade sadašnji kanali Vlada priprema dokumentaciju za još 18 sistema.
Na pitanje novinara kako tumači zahtev MMF da se penzije vrate na nivo sa kojeg su smanjene Ana Brnabić odgovara da to treba uraditi jednostavnije:
– Nećmo vraćati penzije već povećavati i svake dve godine ih usklađivati sa platama i standardom.
Na pitanje Balkanekspresrb.rs kako stoji naša kasa za to povećanje premijerka odgovara:
– Ja sam zadovoljna stanjm u budžetu, a zadovoljan je i MMF koji navodi Srbiju za primer kako se vodi fiskalna politika. Naša kasa je sada stabilna i sposobni smo za još jedno povećanje penzija do kraja godine.♦