Pacoli tražiće isključivanje Srbije iz međunarodnih sportskih organizacija

Pacoli tražiće isključivanje Srbije iz međunarodnih sportskih organizacija

10/05/2018 Off By

 

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da će zatražiti isključivanje Srbije iz svih međunarodnih sportskih organizacija i ocenio da je onemogućavanja ulaska kosovskih karatista u Srbiju radi učešća na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu “kukavički akt i očaj”.

– Takav postupak srpskih vlasti predstavlja teško gaženje svake međunarodne konvencije i principa i evropskih vrednosti i dokaz o dijametralnoj suprotnosti deklarativnih ciljeva o normalizaciji odnosa dve države, izjavio je Pacoli Radio telviziji Kosova.
U saopštenju se ističe da je Kancelarija za veze Kosova pre nekoliko meseci informisala srpske vlasti u vezi sa učešćem kosovski karatista na prvenstvu u Novom Sadu i da ne stoje izjave da se nisu poštovale procedure međusobnih poseta zvaničnika dve zemlje. Takođe se ističe da je pre nekoliko godina Rusija poštujući međunarodne obaveze dozvolila džudistkinji Majlindi Kelmendi da sa oznakama države Kosova, zastavom i himnom učestvuje na prvenstvu i da one budu intonirane kada je trijumfovala na šampionatu.(Agncije)♦