Svečana akademija povodom 9. Maja: zašto je Narodno pozorište ostalo bez struje pola sata?

Svečana akademija povodom 9. Maja: zašto je Narodno pozorište ostalo bez struje pola sata?

09/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Na svečanoj akademiji koju su večeras, povodom 9. Maja organizovali Vladin odbor za negovanje tradicija i Narodno pouzorište, ministar za rad , boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je srpski narod u Drugom svetskom ratu najviše stradao:

Okupljeni na svečanoj akademiji povodom Dana pobede


– Ipak neki u susedstvu žele da revidiraju istoriju. Smanjuju žrtve gnocida. Prihvatili su nacistički pozdrav i svakodnevno ga upotrebljavaju, tvrdeći da on nema veze za Hitlerom i Musolinijem.
Đorđević je rekao da se i u Srbiji pojavljuju neki oblici fašizma:
– Poražena manjina zbog neuspelog političkog života širi mržnju i preti vešanjima na Terazijama kada se dokopaju vlasti. Srpski narod ne voli fašizam i zato ih na izborima marginalizuje. Takvi misle da su drugi manje vredni. A mi verujemo u pravo čovka da vlada sobom i svojim postupcima. Verujemo da može da napreduje samo onaj koji na uvrede ne odgovara uvredama i na mržnju ne odgovara mržnjom. Posle petog oktobra bilo je mnogo busanja u prsa, pa se ništa dobro nije dogodilo. Povećava se beznađe. Srbija je dovedena na rub bankrotstva. Mi danas radimo na tome da svi građani budu dobitnici. Predsednik i Vlada ne odgovaraju na uvrede i provokacije i spremni su na kompromis. Zato Srbiji ugled raste. U nekm novinama i na društvenim mrežama objavljuju se neistine na račun našeg rukovodstva.
Odmah posle govora Ministra čim je počeo umetnički program dogodilo se nešto zbog čega bi šef za bezbednost i opšte poslove Narodnog pozorišta Mileta Pantelić trebalo da odgovara. Bila to divezija ili ne, činjenica je da je celo pozorište ostalo u mraku punih pola sata.♦