Ana Brnabić posetila Valjevo: ukroćena Kolubara

Ana Brnabić posetila Valjevo: ukroćena Kolubara

09/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Premijerka Ana Brnabič posetila je danas Valjevo, prvi grad koji je posle katastrofalnih poplava 2014. godine uspeo da izgradi zaštitni pojas oko Kolubare.


Do sada je potrošeno 1,6 miliona evra, a nastavak regulacije oko 5.5 kilometara koštaće još 3 milona evra. Kompletna regija oko Valjeva biće zaštićena od poplava i sve će koštati oko sedam miliona evra.
Premijerka Brnabić je zadovoljna izgrađenim i kaže da se ta ulaganja isplate jer jedan dolar uložen u preventivu donosi uštedu od 7 dolara.
Novinari su iskoristili priliku da pitaju o rekonstrukciji vlade, ali nisu dobili konkretne odgovore. Premijerka smatra da je previše važnih pitanja oko KiM na koje treba obratiti pažnju pre rekonstrukcije. Na pitanje hoće li predložiti Sinišu Malog za novog ministra finansija rekla je da je običan demokratski red da ovu informaciju prvo iznese pred poslanike Skupštine Srbije.
Više pitanja odnosilo se na noćašnje sprečavanje tri osobe da sa Kosova uđu Srbiju i da sa oznakama države Kosovo krenu na karate takmičenje u Novom Sadu. Premijerka je objasnila da se oni nisu držali dogovora o najavljivanju prelaska administrativne linije 24 sata ranije. Čak nisu došli ni na sastanak sa rukovodiocima evropske karate federacije.
Premijerka je pohvalila rad naše privrede koji je omogućio rast od 4.5 posto i rekla da ćemo nastaviti saradnju sa MMF.
Na pitanje da li je Vujović radio dobro ona je odgovorila da mu se već zahvalila na dobrom radu koji je omogućio srpsku privrednu reformu i u kome je on dao sve od sebe.♦