Akcija policije: uhapšena 41 osoba zbog nasilja u porodici!

Akcija policije: uhapšena 41 osoba zbog nasilja u porodici!

09/05/2018 Off By
U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 41 osobu. To su bila krivična dela protiv polne slobode, protiv braka i porodice .

 

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.

Policija je u Beogradu uhapsila M.V. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je došao u stan svog oca i kako se sumnja, nakon kraće svađe oko novca, uzeo metalnu šipku i više puta ga udario po glavi telu i rukama.

U Boru policija je uhapsila B.S. (1986) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je osumnjičen da je, pod dejstvom alkohola, putem telefona pretio svojoj vanbračnoj supruzi da će je ubiti i telesno povrediti, a iste pretnje je uputio i preko njene majke.

Policija je osumnjičenog pronašla u kući oštećene, u koju je ušao kroz prozor, i tom prilikom je od njega oduzet nož.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N.M. (1984) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je, u alkoholisanom stanju, u porodičnoj kući fizički napao svoju suprugu, davio je i udarao rukama u predelu tela i nogu nazivajući je pogrdnim imenima.

Istovremeno, kako se sumnja, upućivao je pretnje supruzi da će je ubiti, ukoliko ga prijavi policiji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.S. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje.

On se sumnjiči da je na vranjskom izletištu „Kazanđol“ presreo dve maloletnice, skinuo sa sebe odeću i pokušao je da ih prisili na seksualni odnos.

U Kikindi je uhapšen D.K. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

On se sumnjiči da je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja, vaspitanja i vršenja nadzora nad ponašanjem svog maloletnog deteta o kojema je dužan da se stara, zapustio svog sina koji je u prethodnom periodu više puta zatican kako „duva lepak“ na fudbalskom igralištu u Horgošu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikinda uhapsili su S.M. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom.

On se sumnjiči da je u svojoj kući izvršio obljubu nad devojčicom koju je upoznao preko društvenih mreža i namamio je u svoju kuću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su D.S. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On se sumnjiči da je svojoj majci pretio ubistvom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G.P. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.
On se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju u svojoj porodičnoj kući vređao i upućivao pretnje svojoj vanbračnoj supruzi, a zatim je čupao za kosu i zadao nekoliko udaraca u predelu lica.(Press MUP)♦