Poslanička pitanja: Šešelj (i posle ostavke) kleveće Vujovića

Poslanička pitanja: Šešelj (i posle ostavke) kleveće Vujovića

08/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Vojislav Šešelj je ljut što vlada nije smenila ministra finansija Dušana Vujovića, već je dozvolila da on podnese ostavku. Danas je u skupštini Šešelj tražio da se ispita slučaj Vujović:

– On je odgovoran zbog toga što ništa nije učinio za Komercijalnu banku dok je sedeo u njenom Upravnom i Izvršnom odboru. Trudio se da je što više obezvredi kako bi što jeftinije bila prodata. Profesionalno se angažovao na obnovi ukrajinskih železnica, gde se široki koloseci pretvaraju u normalne, prema evropskom standardu. Radi se o velikoj pljački gde će on da deli novac. U mafijaške poslove u Ukrajini umešana je i njegova žena.
Što se ministra Vujovića tiče poslanici opozicije imali su samo reči hvale. Radoslav Milojičić pitao je ko će biti novi ministar finansija:
– Gospodin Vujović je jedini čovek koji ima morala i obraza, jer je podneo ostavku, jer nije hteo da učestvuje u farsi lažnih brojeva SNS. Ovde nam je priznao, kada je branio budžet za ovu godinu, da je SNS građane Srbije zadužila deset milijardi evra za šest godina svoje bahate i korumpirane vlasti. Spoljni dug je bio 15,1 milijarda, a sada je 25,1 milijarda. Vidimo da su svi eksperti, koji nisu partijski poslušnici SNS, koji slepo ne veruju vođi, počevši od gospođe Udovički, Laztara Krstića, do Vujovića podneli ostavku , jer ne žele da rade loše stvari po državu. Drago mi je što još ima ljudi s moralom i spremni da podnesu ostavku.
I Miroslav Aleksić pitao je premijerku hoće li biti najavljene rekonstrukcije vlade i potsetio je na njene reči da je prevelika lična sujeta nekih ministara koji koji samo lične promocije stavljaju na prvo mesto:
– Vujović je podneo ostavku, priča se da će Siniša Mali na njegovo mesto, pa će se tako nastaviti sapunica koja traje od 2012. godine. Zamajavaće se građani i skretati pažnja od životnih problema. Da li je razlog za ostavku Vujovića izveštaj Evropske komisije gde je eksplicitno navedeno da Srbija ima ozbiljne probleme sa pranjem novca, sa finansijskim kontrolama, sa sumnjivim kapitalom koji se u njoj investira. Da li je problem i to što se Srbija našla među državama osumnjičenih za pranje novca i fainansiranje međunarodnog terorizma?♦