Uhapšeni posle pljačke na autoputu

Uhapšeni posle pljačke na autoputu

05/05/2018 Off By

 

U zajedničkoj koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na auto-putu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično delo.

 

Sumnja se da su njih dvojica jutros, na parkingu u blizini benzinske stanice “NIS” u Kolarima, kod motela “Jerina”, prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica, inače strani državljani. Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu. Potom je utrčao u automobil “alfa” italijanskih registarskih oznaka koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi osumnjičeni.

Policija je odmah, po prijavi događaja, krenula u poteru za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo. Prilikom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udarili u službeno vozilo.

Prilikom izvršenja krivičnog dela i hapšenja nije bilo povređenih.

Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na auto-putu gde su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedi nadležnom tužilaštvu u Smederevu.
U zajedničkoj koordinirani napor Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon što je krađa na autoputu uhapšeni D.Š. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, za koje se sumnja da je počinio zločin.

Sumnja se da je jutros na parkingu u neposrednoj blizini benzinske pumpe “NIS” Kolari dvojice muškaraca, u blizini motela “Jerina” prišao automobilu u kojem je spavala četvoročlanu porodicu, ili stranih državljana. Kada su primijetili da je porodica spava i sjedi pored supruga vozača, koji je bio u krilu torbu s novcem i dokumentima, jedan od njih razbio staklo i kroz razbijeni prozor zgrabio torbu. Onda je naleteo automobil “alfa” Italijanski registarske tablice koje ne pripadaju vozilu, gdje je čekao još jedan osumnjičeni.

Čim je došlo do incidenta, policija je išla za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo. Tokom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udari u službeno vozilo.

Nije bilo povreda prilikom izvršenja krivičnog dela i hapšenja.

Kada su osumnjičeni pronašla novac koji su ukrali novčanik, a vreća s pasošima, kreditne kartice i dokumenata koji su pronađeni na parkingu na autoputu gdje je izbačen nakon što su uzeli novac.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na arogantan način, osumnjičeni u pritvoru do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti će nadležnom tužilaštvu u Smederevu.♦