Poslanička pitanja: Šešelj optužio vladu i ministre Vujovića, Lončara i Mihajlovićevu

Poslanička pitanja: Šešelj optužio vladu i ministre Vujovića, Lončara i Mihajlovićevu

03/05/2018 Off By

Ranka Čičak

Vojislav Šešelj je i danas najtežim rečima napao vladu Srbije i od premijerke Ane Brnabić zahtevao najhitniju rekonstrukciju:

-Desio se veliki skandal sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem. Otkrivene su njegove tajne firme i tajni poslovi u Ukrajini, a i to da zloupotrebljava svoju poziciju ministra da te svoje poslove razvija. A što je najgore stupio je u najbliže odnose sa političkim sledbenicima SS divizije Galicija, sa ukrajinskim nacistima. Na ovo treba hitno reagovati, nikako se ne sme zataškavati. Ministar treba da bude hitno smenjen, da celi svet zna da sa tim njegovim privatnim poslovima vlada i Srbija nemanju ništa.
Šešelj je prozvao i drugog ministra, Zlatibora Lončara i otkrio da on nema nikakve kvalifikacije već samo zvanje tehničkog asistenta:
– Međutim on ima uigrane ekipe koje kontrolišu javne nabavke i zbog toga mi mnogo skuplje plaćamo medicinsku opremu.
Šešelj je tražio i smenu Zorane Mihajlović i optužio je ovu ministarku za špiunažu i doušništvo američkoj ambasadi:
– Ona je pokrenula te svoje sponzore da pritisnu vlast u Srbiji da se ona dovede na mesto predsednika Vlade. Kampanja je već počela u diplomatskim krugovima. Možda to niste znali, a evo ja vas obaveštavam.
Odgovrnost Vuka Jeremića
Poslanik Marko Atlagić zahteva da se pokrene ispitivanje odgovornosti bivšerg ministra spolnih poslova Vuka Jeremića. On se tužilaštvu i Ministarstvu pravde obradio sledećim tvrdnjama:
– Vuk Jeremić je u svojoj diplomatskoj karijeri za jednostrano proglšenu nezavisnost Kosova napravio više nego Hašim Tači i Bedžet Pacoli. Umesto da vodi bitku za Kosovo, bori se za svoje lične ambicije i rasprodavao delove Srbije. On je pitanje suvereniteta Srbije prvi put učinio spornim pred Generlnim komitetom Generalne skupštine UN predlogom Rezolucije koja traži mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova. Time je zabio nož u leđa srpskoj državi. U srpskoj javnosti je podmetnuo misiju Euleks na KiM i tako preneo pregovore iz nadležnosti UN u nadležnosti EU. Na zatvorenoj sednici Severnoatlanskog saveta u Briselu rekao je da se zalaže za članstvo Srbije u NATO. Jeremić je uveo kosovske dokumente za Srbe na KiM i instalirao administrativne prelaze. Za sve ovo nagrađen je od svojih zapadnih sponzora titulom predsednika Generalne skzupštine UN.
– Jeremijć je za pet godina ministrovanja potrošio 3 miliona i 600 hiljada evra iz budžeta Republike. Odsedao je u hotelima koji su pet puta skuplji od hotela koje je koristila Angela Merkel.♦