Zorana Mihajlović otvorila Sajam građevinarstva

Zorana Mihajlović otvorila Sajam građevinarstva

18/04/2018 Off By

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da Srbija iz godine u godinu unapređuje uslove poslovanja i da se nada da će kompanije iskoristiti sajam građevinarstva da pronađu nove partnere i naprave nove poslove.

 


Mihajlovićeva je naglasila da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego pre pet godina, poštovana i stabilna, u kojoj privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje.

“Danas smo 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, sprovodimo nove reforme e-prostor i e-katastar i stvaramo uslove da privrednici još lakše posluju na našem tržištu”, rekla je Mihajlovićeva otvarajući 44. međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018.

“Svake godine sajam građevinarstva pokazuje koliko smo napredovali u oblasti privrede, jer kako raste privredna aktivnost i unapređuju se uslovi za investiranje, raste i broj onih koji izlažu na sajmu. Ove godine imamo 600 kompanija iz 27 zemalja, kojima želim dobrodošlicu i zahvaljujem na poverenju u Srbiju i u sve što smo radili”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da se nada da će naredne godine na sajmu biti bar 150 izlagača više, što zavisi i od kompanija i njihovog udruživanja, ali i od države koja će nastaviti da poboljšava uslove poslovanja.♦