Rama podržava Đukanovića

Rama podržava Đukanovića

07/04/2018 Off By
Albanski premijer i lider Socijalističke stranke Edi Rama pozdravio je odlične odnose Albanije i Crne Gore i podržao predsedničkog kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 15. aprila.

 

Rama je, na Balkanskoj konferenciji Stranke evropskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila njegova stranka, rekao, u vezi kandidature Mila Đukanovića, da se radi o “jasnom proevropskom izboru koji grantuje daljnju stabilnost i napredak regije”.

Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, sudelovao je čelnik izaslanstva za međunarodnu suradnju i evroatlantske integracije crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Pejović, a razmotrena su pitanja stranačke saradnje među strankama u regionu, PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Go vorilo se i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Evropsku uniju (EU).

Crnogorska državna izborna komisija saopštzila je juče (6. april) da na predsedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 15. aprila, pravo glasa imati 532.599 punoletnih građana, što je gotovo 4.000 birača više u odnosu na parlamentarne izbore koji su održani 16. oktobra 2016.♦