Mali slikar Ferhad Nuri i njegova porodica dobili državljanstvo Srbije

Mali slikar Ferhad Nuri i njegova porodica dobili državljanstvo Srbije

05/04/2018 Off By

Ranka Čičak

Mali Ferhad Nuri i njegova porodica dobili su danas državljanstvo Srbije. Na  svečanosti u vladi Srbije izbegličkoj porodici iz Avganistana potvrdu o prijemu u državlajnstvo uručila im je premijerka Ana Brnabić.

Mališan Farhad Nuri, koji je privukao pažnju srpske javnosti izuzetnim slikarskim talentom.
Premijerka je, čestitajući im što su postali državljani Srbije, izrazila nadu da će u Srbiji naći novi dom:
“Meni je izuzetno zadovoljstvo da mogu ispred Vlade da uručim državljanstvo ovoj divnoj porodici koja je bila pogođena nesrećom sa kojom nisu imali nikakve veze. Drago mi je što je Srbija pokazala ljudsko lice u vreme migrantske krize. Ovo je emitovan dan za nas i drago mi je što im se sviđa Srbija”, navela je Brnabićeva.
Brnabićčeva je mališana Farhada pitala kako mu je u Srbiji, a on je odgovorio da ovih dana ima problema sa matematikom u školi, ali da je sve ostalo dobro.
Uručenju državljanstva pored Farhada prisustvovali su i njegov otac, majka i dva brata. Svi su oni sada državljani Srbije.
Ovom činu prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić, koji su deci uručili fudbalsku i košarkašku loptu, a Farhadu blok i pribor za crtanje.

Na pitanje da li će od sada da navija za Srbiju, Farhad je odgovorio da navija za Crvenu zvezdu i da mu se u Srbiji najviše sviđa fudbal.
Potsetimo da je Farhad Nuri privukao je pažnju javnosti svojim izuzetnim slikarskim talentom, kada je, prodajući svoje crteže, pomogao lečenje dečaka iz Srbije.♦