Beogradski festival igre: balet na otvorenom – nastupa španska trupa„Sky Circus”

Beogradski festival igre: balet na otvorenom – nastupa španska trupa„Sky Circus”

04/04/2018 Off By

 


Performansima španske trupe „Sky Circus”, koji će biti održani u sutra, 5. aprila na platou iza zgrade Geozavoda u okviru Belgrade Waterfront-a, obeležava se kraj 15. Beogradskog festivala igre, manifestacije koja se ove godine održavala pod sloganom “Prestonica”.

Kako bi svi ljubitelji umetničkih performansa, cirkuskih veština i igre, imali priliku da uživaju u zanimljivom događaju, nastup trupe iz Madrida će biti besplatan, i sastavljen od tri različita dela. Program počinje u 16 časova.Trupa „Sky Circus“ beleži preko 150 nastupa godišnje, a na svom prvom gostovanju u Beogradu imaće priliku da na otvorenom prostoru prikaže klasične cirkuske elemente na potpuno nov način, slaveći igru, pokret i akrobatske veštine. Biće to prilika da se publika još jednom podseti nastupa 15 trupa iz 14 zemalja sveta, koji su od 15. marta do 4. aprila učinili naš grad apsolutnom prestonicom umetničke igre!
Inače, baš na ovom mestu u blizini zgrade Geozavoda, septembra prošle godine su počele pripreme za medijsku kampanju petnaeste edicije festivala igre. Vizuelni identitet manifestacije činile su najlepše ili najprepoznatljivije lokacije glavnog grada, a u filmu i na fotografijama, pojavila se Gala Jovanović, solistkinja Baleta Državne opere iz Beča i jedna od laureata nagrade Vip poziva za 2018. ♦godinu.

Kompanija Belgrade Waterfront bila je jedan od sponzora ovogodišnjeg Beogradskog festivala igre“, potvrdivši svoju bezuslovnu podršku razvijanju kulture i umetnosti prestonice. Posvećenost važnim stvarima poput kreativnosti, muzike i igre, kompanija je pokazala organizovanjem i podržavanjem mnogih koncerata, predstava i umetničkih performansa.♦