Skupština Srbije: Martinović vređa opoziciju – nekažnjeno

Skupština Srbije: Martinović vređa opoziciju – nekažnjeno

02/04/2018 Off By

Rana Čičak

Danas o amandmanima na Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacije Republike Srbije, poslanici pozicije imali su pred sobom kao i poziciju uglavnom samo radikale. Vjerica Radeta je tražila da se u Srbiji uvedu načela na osnovu kojih će se vrednovati kvalifikacije i znanja. Zamerila je vladajućoj većini da kopira sve sto je već uradio zapad. Radikali su rekli ministru obrazovanja, Mladenu Šerčeviću da nije politiar, već činovnik. Vjerica Radeta bila je okrutnija:
-Vi prevođenjem tekstova koje dobijate od kojekakvih evropskih komisija dolazite pred Narodnu skupštinu sa nebuloznim predlozima. Zorana Mihajlović se zalaže za nekakva izjednačavanja naziva zanimanja, rodnu ravnopravnost u tom smislu, pa ćemo u nasem jeziku i praksi imati vatrogasicu umesto vatrogasca.Već imamo poslanicu, iako u našem Ustavu piše da Skupština ima 250 narodnih poslanika.
Gordana Čomić , jedna od retkih predstavnica opozicije nije mogla ni da objasni svoje amandmane, jer ju je dočekao na nož Aleksandar Martinović:
-Kažite vi sto niste bili na glasanju.
Kada je ona pitala o čemu se radi, Martinović joj je viknuo- hajde beži.
-Sta to kažete koleginici?- pitala je ponovo Gordana Čomić, a on je rekao:
-Jesi li ti popila lekove – Nisi uzela crvenu, već žutu tabletu. Nastavio je da vređa poslanicu pomoću partijskog kolege Mihajla Jokića, a Gordana Čomić je zaključila da oni nisu kažnjeni, ali stenogram ostaje…