Ana Brnabić: prvo Kosovo posle rekonstrukcija Vlade

Ana Brnabić: prvo Kosovo posle rekonstrukcija Vlade

02/04/2018 Off By

Ranka Čičak

Od rekonstrukcije Vlade nema ništa. To se može zaključiti iz izjave premijerke Ane Brnabić novinarima posle današnje posete Republičkom geodetskom zavodu:

-Imamo sada važnijih stvari. Sve se odlaže do rešenja kosovskog pitanja.

Na pitanje kako će se kosovsko pitanje rešavati, premijerka odgovara da će se poštovati dogovori Briselskog sporazuma. Ako u datim terminima druga strana bude izbegavala da

učestvuje u formiranju Zajednice srpskih opština, Srbi će tu zajednicu formirati sami i imati će punu podršku naše Vlade.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i njena potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović posetile su danas Republički geodetski zavod, koji je spreman za velike reforme.Vlada Srbije prošlog meseca poslala je Skupštini Predlog izmena Zakona o upisu u katastar.Uvode se javni beležnici u taj postupak i građanima i privredi omogućava brži upis.Od prvog jula, kada se izmeni Zakon, sve obavlja beležnik. On overava ugovgor o kupoprodaji, ugovor overava digitalnim potpisima i šalje u Republički geodetski zavod, koji nekretninu upisuje u ktastar, a ugovore šalje poreskoj upravi i opštinskoj administraciji zbog plaćanja poreza. Za potpunu primenu ovih izmena potrebna je koordinirana saradnja Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva pravde i Ministarstva finansija.

Ministarka saobraćaja rado je odgovorila novnarima na neprijatna pitanja o protestu Nišlija zbog predavanja niškog aerodroma Državi. Zorana Mihajlović smatra da građane huška opozicija,koja od svega želi da izvuče korist za sebe.Ona kaže da se niški aerodrom neće niti kome dati, niti zatvoriti, jer je Srbiji itekako potreban. ♦