Svečanost na Koridoru 11: probijen tunel Brančić

Svečanost na Koridoru 11: probijen tunel Brančić

30/03/2018 Off By

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučiće i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišli su danas radove na izgradnji Koridora 11 i prisustvovala probijanju tunela Brančić na deonici Lajkovac-Ljig.

 

Predsednik Srbije istakao je da je ovo poseban dan zato što je probijen jedan od najdužih tunela na jednom od najtežih mesta, istakavši da od 1945. meštani iz ovog dela Srbije čekaju na izgradnju auto-puta.

“Ogroman uspeh naših radnika, hvala vam na trudu, radu i marljivosti. Budite ponosni jer ste napravili nešto za budućnost i našu decu. Završetak Koridora 11 donosi i nove investicije i dalji razvoj centralne i zapadne Srbije”, rekao je Vučić.

Zorana Mihajlović je rekla da je “ovo važan dan ne samo zato što je probijen tunel, jedan od najtežih i najdužih u Srbiji, već zbog još jedne pobede. Ovo je pobeda naše zemlje u infrastrukturi, ali i pobeda znanja, struke i naših firmi.
Potpredsednica Vlade zahvalila je radnicima na trudu i radu na jednom od najzahtevnijih i najproblematičnijih tunela i istakla da očekuje da ugovori budu ispoštovani. Rekla je i da će “do kraja ove godine imaćemo završen auto-put od Obrenovca do Preljine, u dužini od 104 kilometra”.
Radove na tunelu Brančić dugom 950 metara izvodi srpski „Energoprojekt–Niskogradnja“, dok je kineska kompanija „Šangdong haj spid“ izvođač radova na deonici Lajkovac-Ljig. Vrednost radova na tunelu iznosi 37 miliona dolara.♦