Počeli radovi na tunelu Čortanovci

Počeli radovi na tunelu Čortanovci

30/03/2018 Off By

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović, i generalni direktor “Ruskih železnica” Oleg Belozjorov, potpisali su danas Memorandum o razvoju odnosa strateškog partnerstva i zajedničke realizacije infrastrukturnih železničkih projekata, i najavili nastavak saradnje na novim projektima.

 

Ministarka Zorana Mihajlović, i generalni direktor “Ruskih železnica” Oleg Belozjorov, potpisali su danas Memorandum o razvoju odnosa strateškog partnerstva i zajedničke realizacije infrastrukturnih železničkih projekata

Pre potpisivanja memoranduma, Mihajlovićeva i Belozjorov dali su, posredstvom video-linka, znak za početak radova na tunelu Čortanovci, na deonici pruge Beograd-Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada, na kojima radove izvode “Ruske železnice”.

“Ovo je važan dan za srpske železnice i za našu zemlju jer smo počeli radove na vrlo teškom tunelu, dužine 2,2 kilometra, i potpisali memorandum koji će nam omogućiti da nastavimo saradnju na novim projektima”, rekla je Mihajlovićeva.
Generalni direktor i predsednik Uprave “Ruskih železnica” Oleg Belozjorov zahvalio je Vladi Srbije na tome što je imala poverenja u ovu kompaniju i poverila joj realizaciju velikih projekata.
“Za protekle četiri godine rekonstruisali smo oko 200 kilometara pruga i sve smo završavali pre roka. Bez podrške Vlade to ne bi bilo moguće, a zahvalio bih i potpredsednici Vlade na njenom ličnom učešću u realizaciji projekata, što predstavlja najviši vid partnerstva”, rekao je Belozjorov.♦