Skupština Srbije: Nepotpuna Vlada odgovarala na pitanja poslanika

Skupština Srbije: Nepotpuna Vlada odgovarala na pitanja poslanika

29/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Tresla se gora rodio se miš.Tako se može oceniti rezultat velike nervoze i pretnji opozicionih poslanika da će danas poslaničkim pitanjima uništiti Vladu.

Sednica je počela u 16 sati i završila u pola osam. Predsednica Vlade, Ana Brnabić odgovorila je hladne glave na svako pitan?
Zorana Živkovića je zanimalo da li je tačno da se Etihad povlači iz Er Srbije zbog velikih gubitaka nezadovoljan što kompanija dobija malo subvencija i ne zaradjuje dovoljno. On je pitao premijerku zašto Vlada potpisuje tajne sporazume sa stranim partnerima i saopštava ih tek kada je sve gotovo.Tražio je odgovor i na pitanje da li se zaista zbog neispunjenih uslova koje je Vlada preuzela na sebe Srbija rastaje s Fijatom i ova firma već sledeće godine napušta Kragujevac.
Ana se elegantno zahvalila na svim pitanjima i rekla da su ona neverovatna, ali je dobro što su postavljena, da se dozna istina:
-Prošle godine je Er Srbija imala 2 miliona i 617 miliona putnika, 90 posto više nego 2013 godine. Prevezla je robe 4 puta više. Povećala broj aviona za 23 posto, modernizovala flotu. Što se tiče tajnog sorazuma za aerodrom Nikola Tesla, bez dupliranja broja putnika i dobrog poslovanja ne bi došlo ni do uspešnog tendera. Što setiče Fijata , mi stalno saradjujemo i štitimo interese građana.
Zoran Živković nije bio zadovoljan odgovorom i nazvao ga je nasumce bačenom hrpom podtaka. ♦