Predrag Marić: Na Sava kod Šapca proglašena vanredna odbrana od poplava

Predrag Marić: Na Sava kod Šapca proglašena vanredna odbrana od poplava

20/03/2018 Off By

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je na reci Savi kod Šapca danas proglašena vanredna odbrana od poplava i naglasio da se ta reka nije izlila niti da očekuje da će do toga doći.

 

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih lokalnih štabova za vanredne situacije od 2. marta su u stanju su priparavnosti. Nema izlivanja Save, pratimo situaciju na terenu i očekujem da će stanje pune pripravnosti kada je reč o Savi i ostalim vodotokovima u Srbiji, potrajati do 25. marta“, rekao je Marić.

Marić je podsetio da je Republički štab za vanredne situacije već 5. marta zadužio Sektor za vanredne situacije, javna preduzeća „Srbija vode“, „Vojvodina vode“ i Republički hidrometerološki zavod da prate situaciju na terenu.

Prema njegovim rečima ta saradnja odlično funkcioniše.

Načelnik Sektora za vanredne situacije dodao je da će u narednom periodu, tokom aprila, zbog otapanja snega u Austriji, pažnja biti usmerena na Dunav i da će se obavljati celodnevna pripravnost i monitoring te reke.(press MUP)♦