Večeras počinje 15. Beogradski festival igre

Večeras počinje 15. Beogradski festival igre

17/03/2018 Off By

Ranka Čičak

Večeras na Velikoj sceni Sava centra počinje 15. Festival igre. Zvanično će ga otvoriti izraelska kompanija „Vertigo” iz Tel Aviva sa predstavom „Jedan, jedan i jedan” čuvenog koreografa Noe Verthajm. To će biti prva međunarodna premijera ovog dela, koje je scenski život počelo 2017. u Tel Avivu i nije do sada izvođeno izvan Izraela.

 

Predstavu su pripremili asistentkinja koreografa Rina Verthajm-Koren kostimografkinja Sason Kedem, scenograf Roj Vaturi, dok su autori autentične muzike i dizajna svetla Avi Balleli i Dani Fišof – Magent. U predstavi učestvuje osam igrača i troje muzičara.
– Volim da radim sa izraelskim umetnicima. To je tako već 25 godina. U Beograd dolazimo s predstavom koja je neka vrste molitve za pročišćenje nacije, stare više od tri hiljade godina, još od vremena Jerusalimskog hrama. Ovde je usmerena na istraživanje ličnosti i ega, kroz koje ne možemo proći bez odnosa s drugima, ali i opomenu da nismo večni i da smo na zemlji samo posetioci – rekla je danas beogradskim novinarima Noa Verthajm.♦