LSV: Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

LSV: Šešelju konačno suditi u Srbiji za zločine iz devedesetih godina

17/03/2018 Off By
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš najoštrije osuđuje najnovije zločinačke istupe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je najavio da će, ukoliko dođe na vlast, pomilovati ubice premijera Srbije Zorana Đinđića:

 

“Šešelj je ponovio i svoju poznatu tezu o velikom broju “stranih špijuna” i “izdajnika” u srpskoj politici. Šešeljevi maniri su veoma dobro poznati još iz devedesetih godina. Sejanje mržnje, nasilje i lov na takozvane neprijatelje države, samo su neki od primera duboko protivustavnog i protivzakonitog delovanja ovog fašističkog političara, za koje on u Srbiji nikada nije odgovarao pred domaćim pravosuđem.
-Rečnik Vojislava Šešelja u velikoj meri je podgrevao međunacionalnu mržnju na prostorima bivše Jugoslavije. Ta etnička mržnja dovela je do ratova, desetine hiljada ubijenih, miliona unesrećenih. Ratovi su devastirali ekonomiju, a Srbija je od srednje razvijene evropske države stigla do samog dna, zbog čega iz nje građani beže glavom bez obzira.

-Nismo i nikada nećemo zaboraviti na sve ono što su Šešelj i njegovi radikali radili u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. veka na zastrašivanju i proterivanju nesrpskog stanovništva iz naše multietničke pokrajine. Reč je o zločinima koji ne zastarevaju, a za koje nikada niko nije odgovarao.

Šešelju je mesto na optuženičkoj klupi, a ne u medijima i skupštini. navodi na kraju Bojan Kostreš.♦