Beograd: uhapšena organizovana kriminalna grupa

Beograd: uhapšena organizovana kriminalna grupa

12/03/2018 Off By

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA), u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su organizovanu kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem opojnih droga sa područja Srbije ka zemljama Evropske unije.

 

Uhapšeni su N.P. (1984), D.O. (1982) i M. K.(1984), svi iz Novog Kneževca, a prilikom pretresa ukupno je zaplenjeno 10 kilograma i 500 grama marihuane, dva pištolja, 177 komada municije različitog kalibra, kao i novac u iznosu od 700 evra, 9.000 dinara, 1.000 forinti i 20 funti.

Policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni D.O., inače policijski službenik, pronašla deset paketa sa pet kilograma marihuane, dok je pretresom stana i drugih prostorija u kojima osumnjičeni boravi, pronašla još pola kilograma marihuane.

Pretresom na još dve lokacije na teritoriji Novog Kneževca i Novog Sada pronađeno je još oko pet kilograma marihuane, dva pištolja i 177 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.♦