STANISLAVA PAK, SAVETNICA PREDSEDNIKA ODGOVARA MINISTARKI ZORANI MIHAJLOVIĆ

16/01/2015 Off By

“Šta je stvarni motiv gospođe Mihajlović da se pridruži orkestriranoj kampanji protiv predsednika? Dirigent je dao znak?”, zapitala je Pak i napomenula da to, da li je neko energičan ili ne, i da li radi na ovakav ili onakav način, nije toliko važno, koliko su važni konkretni rezultati


stanislava

Protiv kritike Predsednika; Stanislava Pak

Redakcija

SAVETNICA predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Stanislava Pak izjavila je sinoć da bi neko trebalo da kaže ministarski Zorani Mihajlović da je kampanja tabloida protiv predsednika, u kojoj učestvuje, bazirana na najperfidnijim lažima i besmislenim konstrukcijama.
U pisanoj izjavi za medije Pak je reagovala na izjavu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jednom nedeljniku, konkretno na njene reči da bi ”volela da vidi više energije u predsedniku Srbije”.
“Povodom intervjua koji je objavljen u jednom nedeljniku i u kome je gospođa ministarka Mihajlović ponovo pokazala nedostatak osnovnog vaspitanja usudivši se da po ko zna koji put negativno ocenjuje rad predsednika Srbije, podsećam na onu narodnu, da kad lošem čoveku daš vlast koju nije zaslužio ili osvojio, on prvo ubija oca”, navela je Pak. Ona smatra da je konstatacija ministarke Mihajlović da bi volela da je predsednik energičniji izraz nedostatka ljudske i profesionalne širine. “Štaviše, činjenica da uzdiže sebe još više učvršćuju takav stav. Nisam pročitala makar jednu rečenicu u kojoj bi predsednik javno ocenjivao i po imenu kritikovao rad ministara. Posebno ne ministara iz stranke koju je osnovao i doveo do pobede – neke članove na ministarske funkcije”, ukazala je savetnica predsednika. Takođe, kako je dodala, kritikovati čoveka koji ti je dao šansu, to nije spojivo sa srpskim moralom.
“Šta je stvarni motiv gospođe Mihajlović da se pridruži orkestriranoj kampanji protiv predsednika? Dirigent je dao znak?”, zapitala je Pak i napomenula da to, da li je neko energičan ili ne, i da li radi na ovakav ili onakav način, nije toliko važno, koliko su važni konkretni rezultati.
Ukoliko se rezultati mere brojem dolazaka na posao u pola osam i čestim nastupima u medijima, onda su neki od ministara premašili predsednika, navela je Pak. “Ali predsednik nije biran na direktnim izborima da se hvali tuđim uspesima, brojem provedenih sati u kancelariji u bezbrojnim javnim istupima. On je izabran zato što je predstavio svoj politički program, a rezultate će oceniti građani. Štaviše ti rezultati su konkretni i brojni”, ističe Pak. O njima, kako je dodala, dovoljno govori broj susreta sa stranim zvaničnicima, evidentna promena ugleda Srbije u svetu, broj potpisanih sporazuma i međudržavnih ugovora, aktivna uloga u promociji mira i stabilnosti u regionu, aktivno učešće u rešavanju problema na KiM, da ne govorimo o nemerljivom doprinosu da ne uspe pokušaj revizije istorije vezane za odgovornost i ulogu Srbije u otpočinjanju Prvog svetskog rata.
Tokom katastrofalnih poplava, zahvaljujući njegovom ugledu i zalaganju, svetska zajednica je nepodeljeno priskočila u pomoć, a predsednik se lično uključio u otklanjanje posledica i obnovu poplavljenih objekata, podsetila je Pak. Predsednik Nikolić je učestvovao u brojnim kulturnim i istorijskim manifestacijama sa ciljem očuvanja srpske tradicije i nasleđa. Istovremeno, predsednik ni u jednom trenutku nije izašao izvan okvira Ustava Srbije, što su činili gotovo svi njegovi prethodnici, koji su apsolutistički upravljali državom sa Andrićevog venca, navela je Pak i dodala da radno vreme predsednika traje čitav dan i vikendom i praznicima. Što se tiče izjave Mihailovićeve da Nikolić treba da podržava vladu, ona je zapitala “zar nije predsednik najzaslužniji što je Srbija došla u poziciju da formira ovakvu vladu?”.
“Predsednik je potpuno stao uz Vladu i rekao da se neće kriti i da će otići zajedno sa njom ako bude neuspešna. To ne znači da on treba da govori isključivo pohvalno, a posebno o bivšoj ministarki energetike iza koje nije ostalo ništa vredno pamćenja, osim ako njena svakodnevna promocija u medijima nije nadomestila neznanje u oblasti koju je trebalo da vodi. Ili u oblasti koju sada vodi”, navodi se u izjavi Pak. Postoje evidentni propusti pojedinaca, u kojima čini se univerzalna ministarka prednjači, i na njih neko treba dobronamerno, bez prisustva javnosti da ukaže. Ako bi Predsednik hvalio sve što se događa u zemlji građani bi posumnjali u njegovu iskrenost, navela je njegova savetnica. Pak je zapitala da li “ministarka misli da je cenzor koji će zabraniti predsedniku da govori građanima ono što misli?”
Ona smatra da nije moralan Mihajlovićkin, kako je navela, pokušaj da preko pojedinih tabloida plasira priču o postojanju sukoba između predsednika i vlade. “To je čista medijska manipulacija koja nikome, čak ni njoj, ne ide u korist. U Srbiji predsednik Srbije i predsednik Vlade rade u korist Srbije u dogovoru, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima. Neko treba da kaže gospođi ministarki da je kampanja tabloida protiv predsednika, u kojoj učestvuje, bazirana na najperfidnijim lažima i besmislenim konstrukcijama, da traje kontinuirano osam meseci i samo je početak udara na državu, udara čiji je krajnji cilj rušenje premijera i preuzimanje najveće stranke. Predsednik se, nadam se, tek sada neće povući pred hajkačima”, naglasila je Pak. Što se tiče predsednikove komunikacije, ona se možda nekim ministrima ne dopada, ali predsednik Srbije će nastaviti da zastupa interese Srbije u svakom smislu na nenametljiv i konzistentan način, za šta je i izabran od strane građana Srbije, poručila je njegova savetnica.<


POLITIKA

.

dijanaVUKOMANOVIĆ: MOGU BITI ZADOVOLJNA SARADNJOM S MOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA IZ SNS

Komentarišući odnose SPS i SNS, Vukomanović je navela da je Dačić precizirao da su “socijalisti vrlo korektan i

 

rtsSEDNICA VLADE: DONETA UREDBA O FINANSIRANJU RTS I RTV

Poplave i klizišta su oštetila 36 zdravstvenih objekata u Srbiji i sanacijom će se obezbediti normalno funkcionisanje zdravstvenog

 

 

индекс131KONFERENCIJA ZA MEDIJIE ALEKSANDRA VUČIĆA I MILORADA DODIKA

Vucić je zahvalio Svetskoj banci koja se izjasnila o postupaku odabira firme za isušivanje Tamnave i navela da

 

 

vudeven131ALEKSANDAR VUČIĆ POSLE SUSRETA SA DEVENPORTOM

  Ja ipak ne menjam stav a ni Srbija koja ima svoj ponos i ozbiljnu spoljnu politiku. Neće