Foto konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi u Art galery – Caffe “Beti Ford”

Foto konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi u Art galery – Caffe “Beti Ford”

10/03/2018 Off By

 

Art galery – Caffe “Beti Ford” u okviru autorskog projekta “Umetnikov otisak”, Ane Marinović, dipl. graficara, raspisuje foto konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: “OBJEKTIV”.

 

Na konkurs je potrebno poslati:

– Fotografije do dva rada na zatadu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], sa naslovom: Za foto konkurs, najkasnije do 25. marta 2018. godine.
Fotografije je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
– autor: ime i prezime
– godina rođenja
– kontakt: email, telefon, adresa, grad
– nazivi dela: godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije i cene radova

Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene email adrese.
Izložba će biti otvorena u Art galeriji & Caffe-u “Beti Ford” ( Zetska br. 2, pored Skadarlije), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 500 dinara. Za radove koji se šalju poštom iz Srbije 800 rsd, a za umetnike iz inostranstva 10e.

Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.
Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (neuramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.

Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).
“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara.
Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva.
Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.♦